Now Reading
12 Handige Trucjes Voor Krullend Haar

12 Handige Trucjes Voor Krullend Haar

12 handige trucjes voor krullend haar

Dat krullend haar een gebruiksaanwijzing heeft weten we al te goed. Toch zijn er ook een paar simpele trucjes die je leven als krullenbol een stuk makkelijker maken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

#1. Gebruik een t-shirt of microvezelhanddoek

Veel van ons weten dat krullend haar gaat pluizen wanneer je het droogt met een handdoek. Als je niet met nat haar naar buiten wilt, gebruik dan een t-shirt of een microvezelhanddoek. Dit minimaliseert pluis. Lees hier 5 manieren om je krullen perfect te definiëren

#2.  Natte knot

Wil je dat je krullen er wat langer uitzien? Doe dan een wash & go en laat die een half uur drogen. Daarna draai je je haar in een knot en haalt die er na een uur weer uit. Je haar is hierna nog steeds nat, maar je krullen zijn wel wat langer. Lees hier 7 manieren om je haar te stretchen.

#3. Lees de eerste 5 ingrediënten wanneer je een haarproduct koopt

De eerste 5 ingrediënten zijn het belangrijkst, omdat daar het meeste van in je product zit. Vaak begint het rijtje met water en wordt daarna gevolgd door ingrediënten die helpen bij het realiseren van je doel. Als je een shampoo zoekt, horen de eerste ingrediënten dus reinigende ingrediënten te zijn. Bij een moisturizer zijn dat voedende en verzachtende ingrediënten. Het is niet zo dat de ingrediënten die na de vijf komen niks doen, er zit alleen een kleine percentage (vaak 1%) van in het product. Lees hier meer over labels.

#4. Was je haar na met koud water

Koud water sluit de haarschubben. Hierdoor krijgt je haar meer glans en voorkom je pluis. Lees hier meer manieren om glans te krijgen.

#5. Mix je shampoo met je conditioner

Hiermee maak je je eigen reinigende conditioner en voorkom je dat je haar droog aanvoelt. Gebruik je toch liever een co-wash? Lees hier alles wat je moet weten over co-washen.

#6. Gebruik een kam met wijd uitstaande tanden of kam je haar met je vingers

Zo voorkom je haarbreuk en uitkammen gaat een stuk makkelijker. Wil je toch een haarborstel gebruiken? Lees hier 7 manieren om klitten te voorkomen.

#7. Doe een douchemuts op als je haarmasker of deep conditioner in je haar zit

Door het stoom van de douche trekt de conditioner beter in. Lees hier meer tips voor het gebruiken van een deep conditioner.

#8.   Voorkom droog haar door te sealen

Het kan geen kwaad om wat conditioner je haar te laten zitten, je haar krijgt op deze manier meer moisture.

#9. Refresh je krullen

Door een flesje met water en je leave-in conditioner te vullen, maak je makkelijk je eigen refresher. Just spray en go!

#10. Slaap op satijn

Dit voorkomt dat je krullen gaan klitten en dat het snel droog wordt. Lees hier meer voordelen van een satijnen kussensloop.

11. Slaap met twists of een hoge staart

Zo hoef je je haar de volgende dag niet opnieuw te wassen, omdat het niet meer goed zit. Lees hier meer manieren om wakker te worden met de perfecte krullen.

12. Knip je punten

Het kan geen kwaad om zo nu en dan je haarpunten te controleren. Hoe gezonder je haarpunten zijn, hoe minder snel je haar afbreekt.

Scroll To Top