Now Reading
8 Manieren Om je Haar Meer Glans Te Geven

8 Manieren Om je Haar Meer Glans Te Geven

In tegenstelling tot steil haar heeft krullend haar veel minder glans. Glans krijg je door licht dat reflecteert en bij krullend haar is dat moeilijker omdat het geen gladde textuur heeft. Toch zijn er een aantal manieren om krullend haar een mooie glans te geven. 

Glans Krullend Haar

1. Verwijder build-up

Build-up is een opstapeling van haarproducten in je haar en zorgt ervoor dat je haar er dof en futloos uitziet. Dit krijg je alleen weg als je je haar goed wast met een clarifyer. 

2. Aloe vera

Aloe vera is een natuurlijke glansmiddel die je haar gezond maakt en het er gezond uit laat zien. Je kunt het in een spritz doen en als refresher gebruiken, maar ook als sealer na het aanbrengen van je haarproducten.

3. Spoel je haar na met koud water

Het spoelen met koud water sluit de haarschubben en geeft je haar meer glans. Daarnaast zorgt het spoelen met koud water ook voor minder frizz.

4. Appel Cider Azijn

Veel mensen gebruiken dit om build-up te verwijderen en het geeft je haar ook een natuurlijke glans. Dit komt omdat appel azijn de haarschubben glad maakt en licht dan beter kan reflecteren.

5. Olie behandeling

Kies je favoriete olie en laat dat een nachtje in je haar zitten. Spoel het de volgende dag uit en je haar heeft een mooie glans en is ook nog eens heerlijk zacht.

6. Gebruik geen siliconen

Siliconen zijn een glans gum en gek genoeg zit het in veel haaproducten die bedoeld zijn om je haar glans te geven. In het begin lijken de siliconen glans te geven, maar uiteindelijk is dat schijn en verandert je haar in een ongezonde, zware, doffe strobos. 

7. Seal je haar met je favoriete olie

Oliën zorgen niet alleen voor glans, het zorgt er ook voor dat je haar niet zo snel droog wordt. Breng een paar druppeltjes olie aan na het aanbrengen van je haarproducten.

8. Was je haar minder vaak

Was je haar minder vaak zodat het niet droog wordt. Als je toch vaker wilt wassen, gebruik dan een co wash. Een co wash maak je haar schoon, zonder de natuurlijke oliën te verwijderen.

Alles Wat Je Wilt Weten Over Co-Washing

Scroll To Top