Wat is je krultype?

View Comments (58)
 • Mijn zoontje(4) heeft haartype tussen 4a-4b en gaat beginnen met zwemles.
  Wat kan ik gebruiken zodat ik zijn haar niet elke week hoeft open te maken en wassen?
  Hij zal een rubber zwemmuts gaan gebruiken.
  Is er iets een leave in conditioner dat ik kan gebruiken om zijn haar te beschermen tegen de chloor water?

  Gr Jenny

  • Hoi Jenny,

   Een leave in conditioner is voldoende. Ik raad je wel aan om voordat hij gaat zwemmen, zijn haar te sprayen met schoon water en eventueel gemixed met een leave in conditioner. Als haar net gewassen is, brengt chloor namelijk minder schade aan het haar.

  • Hey!
   Ik zit met mijn haar tussen 2b en 2c in! Mijn haar pluist niet en is ook niet droog, alleen ik krijg de ‘perfecte’ krul er niet in. Ik gebruik wel Andrélon perfecte krul en ik stijl het bijna nooit! En ik gebruik ook conditioners en serum van de kapper maar die krul wordt maar niet mooi… Heb jij tips hoe ik die krul krijg?
   Groetjes Linda

 • Hey, ik heb laagjes en voor is me haar heel erg krullend en kroes maar achter is het bjina steil, er is bijna geen verschil in lengte, weet je hoe dit komt? voor is het ook vaak heel erg ontembaar, weet je misschien producten die je gewoon in de kruidvat bijvoorbeeld kan kopen?

  • Hoi Chelsea,
   Kan het te maken hebben met dat je je haar vaak steil hebt gemaakt. Het kan dan namelijk heat damage zijn. Als dat niet het geval is, is het moeilijk om je een product aan te raden. Je hebt voor je haar voor dan een andere conditioner nodig dan voor je haar achter.

 • Hoi Nandine!

  Mijn haar is precies zo als op foto 2b, maar dan wel de 1ste foto en niet de 2e ernaast.
  Maar mijn haar is zooo droog en pluizig. Kan je me iets aanraden hiervoor? ik gebruik wel conditioners zonder siliconen. Maar aan die droogheid veranderd er nog steeds niets…

 • hoi
  mijn haar lijkt op haar 2c.
  mijn haar is erg pluizerig en erg droog.
  ik gebruik dove zeep, als ik shampoo gebruik krijg ik haaruitval.
  mij grote probleem is dat mijn haar breekt.
  de uiteinde van mijn haar breken heel snel.
  ik knip ze om de 4 weken en ik gebruik er ook een antibreuk creme, maar niks blijkt te lukken.
  ik eet heel veel eiwitten en let goed wat ik eet.
  ik hoop dat u hier over informatie kan geven

 • Hoi!
  Ik heb laagjes in mijn haar alleen mijn bovenste laagjes zijn vrij plat en vormloos (2A) en mijn onderste laagjes zijn erg krullerig (3A tot 3B). Hoe krijg ik mijn bovenste laagjes ook zo mooi krullerig?

  • Dit heb ik dus ook! Echt een paar van die steile plukken 🙁
   Ik heb het ooit aan een kapper gevraagd en die zei dat het door hormonen kon komen en dat dit weer kan veranderen als je hormonen ook veranderen (als je bijvoorbeeld zwanger word oid). Best wel zuur 🙁

 • Hoi Nandine,
  Ik val tussen type 4b en c in. Ik heb het 14 jaar heel kort gehad, 2cm, beetje relax erin en iedere dag nat maken en gel erin. Daar was ik klaar mee en heb nu een weave wat leuk staat maar ook niet alles is. Dit heb ik gedaan om mijn haar te laten groeien. Gaat best snel maar ik wil gewoon mijn natuurlijke haar met iets minder kroes. Heb een leuk kapsel gevonden via Pinterest.

 • Hoi Nadine,

  Mijn natuurlijke haar zit tussen de 3b en 3c in, maar nu heb ik mijn haar jaren lang gerelaxed, sinds een aantal maanden laat ik mijn haar weer groeien zonder relax, heb nu dus een soort van uitgroei. Welke producten kan ik nu het beste voor mijn haar gebruiken in deze “tussen fase”? Wil over een halfjaar sowieso alle straight eruit laten knippen, maar voor nu zijn mijn huidige krullen nog niet lang genoeg. Ook een tip voor hoe mijn haar sneller groeit toevallig??

 • Hoi Nandine,

  Mijn natuurlijke haar zit tussen de 3b en 3c in, maar nu heb ik mijn haar jaren lang gerelaxed, sinds een aantal maanden laat ik mijn haar weer groeien zonder relax, heb nu dus een soort van uitgroei. Welke producten kan ik nu het beste voor mijn haar gebruiken in deze “tussen fase”? Wil over een halfjaar sowieso alle straight eruit laten knippen, maar voor nu zijn mijn huidige krullen nog niet lang genoeg. Ook een tip voor hoe mijn haar sneller groeit toevallig??

 • Hoi!!

  Ik heb zelf 3c en ook nog eens heel dik zwaar haar. Niet dat ik het erg vind.
  Maar ik zoek echt stad en land af voor een goeie beschermende haarmasker. (Ik kan geen andrelon perfecte crul gebruiken of andere huis tuin en keukenproducten voor na het douchen of het 1 minut masker, dat pluist als een malle)
  heb jij misschien een tip?

 • Hoi!
  Mijn haar is tussen de 2c en de 3a, smorgens als ik het heb gekamt heel erg pluizig maar als ik douche is het mooi krullend. Ik heb alleen geen tijd om elke morgen te douchen dus mijn vraag was of er producten zijn voor mijn haar die ik smorgens vroeg met droog haar kan gebruiken voor mooie krullen?
  Tip?

 • Hoi Nandine,

  Ik had altijd haartype 2c/3a, maar nadat ik bij de verkeerde kapper ben geweest ben ik nu een 2a of misschien wel een 1 (stijl). Ik krijg mijn krullen wat ik ook doe niet meer terug. Heb je enig advies?

 • ik heb 3C ongeveer denk ik, ik ben er best blij mee maar na een a twee dagen kan ik het al niet meer los dragen omdat het zo pluizig en wild is, heb nu een kapsel tot mijn schouders ongeveer. tips? xxx

 • 3b denk ik. Ik gebruik Wella mouse (groene bus) en dark and lovely gel, die donkerbruine. Ik was mijn haar, na het wassen wat arganolie in de punten. Kammen met tangle teezer en gliss kur Spray. Dan echt een paar flinke handen (1/3 bus) Wella mouse erin. Bijna droog föhnen en dan flink wat gel erin en dan weer opnieuw droog föhnen. Dan wordt mijn haar het mooist. Misschien heeft iemand er iets aan

 • Dames heb een vraagje de haar van mijn dochter is volgrns mij 3c maar ze heeft heel erg droge haar als het haar nat is is het prachtig maar zodra deze droogt is het een groot bos pluizen en lijkt en je ziet de krullen ook bijna niet meer dan lijkt het haar 4b

 • Hoi hoi, ik zit met een probleem. Ik heb 3a krullen, maar om een of andere reden heb ik alleen krullen aan de onderkant! Ik heb redelijk lang haar dat tot net iets onder m’n bh bandje komt en het krult ongeveer tot m’n oren. Vanaf daar is het gewoon stijl ): nu wil ik graag overal krullen! Enig idee hoezo mijn haar zo raar is? En wat ik ertegen kan doen? Ik gebruik al shampoo en conditioner van John Frieda special voor krullen en hun dreamcurls spray, met behulp van deze dingen wordt het al wat meer maar nog steeds niet het gewenste resultaat helaas ): X

 • Haai dit is de eerste keer hier, en ik heb echt veel vragen over me haar. Ik wist ten eerste niet dat er zo veel namen waren voor krullend haar. Mijne is 3c heb ik het gevoel. Maar het meeste wat mijn dwars zit is dat mijn haar erg droog is en pluizig. Ik weet nog steeds niet wat ik er mee moet doen. Ik heb veel YouTube films gekeken. Maar hielpen niet. Me haren elke dag wassen gaat de pluzigheid niet weg. Weet u misschien wat ik er mee kan doen. Ik wil graag hulp.

 • Hi ik ben een meisje van 16 jaar met kroeshaar ik geloof dat ik het type 4b heb. Aangezien ik vroeger heel ontervreden met m’n haar was maar realiseer dat mijn haar best mooi kan zijn door het op een bepaalde manier te dragen vroeg ik me af welk producten ik kan gebruiken waarvan mijn haar langer wordt maar ook gewoon hoe ik het los kan dragen en je ook echt krulletjes ziet en niet een hoop haar dat geclaimd bij elkaar zit. Ik heb het dan over een voorbeeld bij foto 4a de linkere maar dan wel met een midden scheiding ertussen.

  Vriendelijke groet!

 • Hoi! Toffe website!!
  Ik ben altijd opzoek naar een goeie krullen kapper maar kan deze niet echt vinden.. Ik woon in denhaag en elke kapper verknipt mijn haar. Als ik het vraag zegt elke kapper dat ze krullen kunnen knippen.. Maar nee..
  Ik heb 3a. Weet iemand of ze ergens droog knippen?

  Alvast bedankt!

 • hoi hallo,
  k heb tussen de 3b en 3c , ik heb een vraagje wat ik het beste voor mijn haar kan gebruiken om te laten groeien zodat ik het weer kan knippen want mijn haar is erg droog en beschadigd.
  ik gebruik curl lala cantu shea butter leave in conditioner en african pride sheabutter leave in conditioner.
  voor het wassen gebruik ik van loving blends de shampoo en conditioner met honing bijenbalsem en royal jelly van garnier.
  ik heb het 4 jaar geleden een keer gefeund en toen is er een heel stuk van de achterkant van mn haar afgegaan doordat het nu heel erg kort is en ik weet niet meer wat ik met mijn haar aanmoet om het te laten groeien.
  ik hoop dat je mij kan helpen !!!!!
  alvast bedankttt

 • Hoihoi,

  Ik heb tussen 2c en 3a in (redelijk dik en veel haar, al is dit sinds een jaar wel minder dik en veel geworden en het is snel breekbaar). Ik gebruik meestal een klein beetje mousse (loreal) en een minipuntje wax voor krullen (Bed Head). En in het begin droogt het wel mooi op, maar als het er een halve dag in zit dan gaat het steeds meer pluizen en ziet het er niet uit. Ongeveer de helft van de tijd fohn ik ook mijn haar tot alleen grote krullen aan de onderkant en stijl bovenop, hierdoor breekt mijn haar wel snel af. Ik vroeg me af of je producten kan aanraden voor zachte niet pluizende krullen, en (hitte)beschermers tegen het afbreken van haar. Daarnaast vroeg ik me af hoe vaak het aan te raden is naar de kapper te gaan, zodat je haar gezond blijft?

  Groetjes

 • Hi! Ik heb sinds kort als ik met nat haar geslapen krullen (2a/b) vooral in mn voorste lange lok. Erg leuk voor de afwisseling maar hoe ga ik hiermee om, welke producten zou ik het beste kunnen gebruiken om de krul er steviger in te krijgen en ook de hele dag te laten zitten (of zelfs 2 dagen). Ben heel erg benieuwd! Ik heb kort haar, tot iets onder mn oren met een langer lok aan de ene kant.

 • Hallo, Ik heb krultype 3c en ben opzoek naar goeie producten voor mijn haar, shampoo, conditioner en spul voor in mijn haar. Ik heb vrij droog haar en zou graag producten willen waardoor mijn haar nat lijkt te zijn. Ik weet alleen niet waar ik moet beginnen met zoeken. Ik hoop dat u me kunt helpen.
  Alvast bedankt!
  Groetjes,
  Lisanne.

 • Hoi hoi,

  Mijn dochter heeft haartype 4a/b. Haar haar is extreem droog en groeit niet echt meer verder. Ik heb al van alles geprobeerd, maar weinig lijkt geschikt te zijn voor haar haar. Haar haar is vrij licht van kleur. Hebben jullie nog tips qua verzorgende producten etc?
  Alvast bedankt!

 • Het Nandine,
  Inmiddels is het al bijna 5 a 6 mnd sinds ik mijn bc heb gedaan. Ben tot nu toe erg blij met mijn haar. Mijn krultype is 3c, ik verzorg en voed mijn haar, ik heb een routine gevonden voor mijn haar..
  Ik volg je blogs nog steeds je stukjes zijn fijn om te lezen, en sommige dingen sla ik op.
  Ga zo door groetjes sharon

 • Het Nandine,
  Inmiddels is het al bijna 5 a 6 mnd sinds ik mijn bc heb gedaan. Ben tot nu toe erg blij met mijn haar. Mijn krultype is 3c, ik verzorg en voed mijn haar, ik heb een routine gevonden voor mijn haar..
  Ik volg je blogs nog steeds je stukjes zijn fijn om te lezen, en sommige dingen sla ik op.
  Ga zo door groetjes sharon

 • Hallo Nadine,
  Ik heb haartype tussen de 4b en 4c met slagen in mijn haar. Nu ben ik op zoek naar een haar vet of gel die mijn krullen naar boven halen en waarvan het haar zacht en makkelijk uit te kammen is. En oh ja, mijn haar is ontzettend droog. Weet jij wat ik kan gebruiken voor mijn haar?

  Groetjes,
  Lisa

 • Heeeey, ik heb krultype 3a/3b alleen en mn haar komt ongeveer tot mn bh bandje op mn rug, alleen k wil het graag wat korter knippen en miss met n klein beetje laagjes, alleen mn krullen beginnen niet vanaf de haarwortel en ben bang dat k dadelijk mn krullen weg knip kan dit?? En nog tips voor goede haarproducten voor mijn krultype? Xo

 • Hoi! Eindelijk een site waar ik wat aan heb! Mijn haartype zit tussen 2b en 2c in en het wordt ontzettend snel pluizig… Vooral als ik een paardenstaart in heb krijg ik kleine pluizige haartjes bij mijn voorhoofd (wat er echt belachelijk uitziet). Heb je misschien tips voor me? Zoals een bepaalde shampoo/conditioner? Ik föhn mijn haar bijna nooit en heb het ook nog nooit gestyled met een krultang of zoiets. Ik heb er echt totaal geen verstand van! 😉 Hopelijk heb je een idee! Liefs van Elze <3

 • Hey ik zit met een probleem ik kom er niet echt uit wat mijn haartype is… na het douchen ziet het er altijd anders uit de ene keer is het zoals 3b maar de andere keer is het heel erg pluizig en is het meer als 2c (de ene krul is echt rond zoals 3b en de andere krul is echt meer een boogje!) weet jij welke shampoo ik best kan gebruiken en hoe ik er kan voor zorgen dat het er niet altijd anders uitziet xx

 • Dag Nadine!

  Ik heb het krultype tussen 2a & 2b. Dus een beetje slagen in mijn haar, een beetje pluizig en ook nog dun/fijn haar haha! Ik heb nog steeds niet het geschikte haarproduct gevonden dat mijn haar voedt en minder laat pluizen. Heb jij misschien tips?

 • Hallo,

  Mijn haar is type 2a tot 2c…maar nu (operatie gehad) erg futloos.Hoe kan ik dit weer beter krijgen en hoe ken ik het het beste verzorgen…..
  Ik vind je site fantastisch, wat raad je mij aan dan kan ik het gelijk bestellen….

  Alvast bedankt, Magda

 • Hee hoi!
  Ik heb 3 verschillende haartypes lijkt t. Vlakbij mn oren een paar plukken haartype 2c, over t algemeen 3b en bij mn voorhoofd een lijn 4b. Ik kom er niet echt uit.
  Mijn familie wist er nooit raad mee, iedereen heeft blond stijl haar. En dan kom ik tussendoor. Een paar jaar heb ik mijn haren geblondeerd en constant stijl geprobeerd te houden. Nu wil ik mijn haren zo natuurlijk mogelijk houden, maar met verschillende soorten plukken raak ik erg verward haha.

  Help is needed!

 • heyy
  ik heb haar type 2c
  boven kant is heel licht golvend de onderkant is richting het haar type 3b
  maar ik wil de bovenkant ook 3b hebben
  en als ik het savonds heb gedoucht en helemaal natuurlijk laat drogen dan is het echt mooi krullend
  maar dan ga ik slapen dus in de pinappleknot (weet niet als jullie die kennen ook wel een losse knot genoemd)
  dan haal ik het sochtends uit de knot en dan heb ik net spiraal draadjes allemaal losse plukejs fettig en vies wat kan ik er tegen doen!!?
  iemand tips dan hoor ik het graag:)

Leave a Reply