Now Reading
8 Verzorgingstips voor fijn krullend haar

8 Verzorgingstips voor fijn krullend haar

Heb je fijn krullend haar en worstel je met volume en definitie? Fijn krullend haar heeft extra verzorging en aandacht nodig om het er op haar best uit te laten zien. Wij hebben 8 verzorgingstips voor je op een rijtje gezet.

Wat is fijn krullend haar?

Voordat we ingaan op de verzorging van fijn krullend haar, is het belangrijk om te begrijpen wat fijn haar is. Fijn haar verwijst naar de dikte van de individuele haarstreng, niet naar de dichtheid van het haar. Dit betekent dat je fijn haar kunt hebben, maar wel veel of juist weinig haar op je hoofd hebt. Fijn krullend haar heeft dunne haarstrengen, waardoor het kwetsbaar is en sneller kan beschadigen. Omdat fijn haar zo kwetsbaar is heeft het een andere aanpak nodig.

Verzorging en volume

1. Ga voor lichte haarproducten

Bij de verzorging van fijn krullend haar is het belangrijk om producten te gebruiken die het haar niet verzwaren. Vermijd zware haarproducten zoals krullencrèmes en producten met oliën en boters. Kies in plaats daarvan voor lichte stylingproducten die de krullen definiëren en volume geven zonder het haar te verzwaren. Denk aan een mousse, gel of een lichte leave in conditioner.

2. Beperk het gebruik van conditioner

Hoewel conditioner belangrijk is voor het hydrateren van het haar, kan overmatig gebruik het haar verzwaren en het volume verminderen. Gebruik een kleine hoeveelheid conditioner en breng deze voornamelijk aan op de lengtes van het haar. Dit helpt om het haar gehydrateerd te houden zonder het volume bij de haaraanzet te verminderen.

3. Gebruik volumeproducten

Om meer volume in fijn krullend haar te creëren, kun je volumeproducten gebruiken zoals een volumemousse of een volumizing spray. Deze producten helpen om het haar volume te geven bij de haaraanzet.

4. Was je haar wat vaker

In tegenstelling tot wat vaak wordt geadviseerd voor krullend haar, kan het nodig zijn om fijn krullend haar vaker te wassen om build up van producten te voorkomen. Kies voor een milde shampoo die het haar reinigt zonder de natuurlijke oliën te strippen.

5. Gebruik proteïnebehandelingen

Fijn krullend heeft veel baat bij proteïnebehandelingen om de haarstrengen te versterken en breuk te voorkomen. Proteïne helpt het haar voller en sterker te maken, waardoor het er dikker en gezonder uitziet.

6. Vermijd hitte- en stylingtools

Overmatig gebruik van hitte- en stylingtools is voor geen enkel haartype een goed idee. Als je fijn krullend haar hebt, moet je extra voorzichtig zijn. Probeer het gebruik van föhns, stijltangen en krultangen tot een minimum te beperken en gebruik altijd een hittebeschermend product voordat je warmte op het haar aanbrengt.

7. Experimenteer met stylingtechnieken

Probeer verschillende stylingtechnieken uit om te zien welke het beste bij jou werkt. Het gebruik van een diffuser, je haar ploppen en drogen met clips zijn goede methodes om je krullen meer volume te geven.

8. Bescherm je haar tijdens het slapen

Slaap op een satijnen kussensloop of doe een satijnen slaapmuts op. Dit helpt wrijving te verminderen en zorgt ervoor dat je krullen haar vorm behouden.

Scroll To Top