Now Reading
Ken Je Ingrediënten: Proteïnen

Ken Je Ingrediënten: Proteïnen

In het vorige artikel ging het over proteïnen en dat sommige naturals haarproducten met proteïne skippen, omdat ze er slechte ervaringen mee hebben gehad, of “proteïne sensitive” haar hebben. Te veel proteïne maakt je haar droog maar we hebben het wel nodig om ons haar sterk te houden. Er zijn verschillende soorten, de ene is sterker dan de andere. Hieronder zie je veel voorkomende proteïnen in haarproducten.

ken je ingredienten

1. Hydrolyzed Wheat Protein: Water oplosbare proteïne afkomstig van tarwe, het dringt in de cortex (middelste laag van de haarschacht dat de sterkte van het haar bepaald) van elke haarstreng. Het versterkt en hydrateert het haar, verhoogt het vermogen om vocht te krijgen en te behouden.

2. Hydrolyzed Silk Protein: Afkomstig van een van de sterkste natuurlijke vezels in de wereld. Vormt een beschermende barrière om de haarstrengen. Verbetert de elasticiteit, veerkracht en geeft glans.

3. GlycoProtein: Afkomstig van oesterschelpen, bevat suiker en aminozuren die helpen bij het versterken en glad maken van het haar.

4. Milk Protein (Lactalbumin): Afkomstig van melk, hoog in melkzuur, bevat 8 essentiële aminozuren. Deze staat bekend als de perfecte proteïne. Geweldig voor droog of beschadigd haar.

5. Hydrolyzed Soy Protein: Water oplosbare proteïne verkregen uit soja. Versterkt en herstelt de haarvezel. Vergroot de mogelijkheid om het vocht in het haar te houden. Geeft glans en maakt het haar glad.

6. Collagen Protein: Verhoogt de elasticiteit van het haar.

7. Vegatable Protein: Hydrateert het haar. Geweldig voor poreus of beschadigd haar en gespleten haarpunten. Absorbeert makkelijker in de haarschacht dan dierlijke eiwitten. Van deze proteïne krijg je geen build-up.

8. Animal Protein: Splitst zich in vetzuren en vomt een laagje om het haar. Geeft build-up.

9. Keratin Protein: Iedereen zijn haar is opgebouwd uit keratine-proteïne. Dit is de sterkste proteïne in haarproducten. Het versterkt de haarschacht en voorkomt breuk. Verzacht de cuticula, vermindert pluizen en maakt het haar zachter en glanzender.

 

Scroll To Top