Now Reading
Rowena’s Hair Journey

Rowena’s Hair Journey

Rowena heeft door een zeldzame vorm van reuma, ernstige haaruitval gehad. Ze heeft haar haar toen een tijd moeten weaven. Toen ze zag dat haar haren weer begonnen te groeien is ze natural gegaan. Ze is erg blij dat ze deze stap heeft gezet!

Rowena

1. Hoe lang ben je natural?

Ik ben nu 1 jaar en 3 maanden natural.

2. Wat is de reden dat je natural bent gegaan?

Ik heb een hele lange tijd, vanwege mijn ziekte (zeldzame vorm van reuma), ernstige haaruitval gehad. Ik had kale plekken en mijn haar was heel dun en kort geworden. Hierdoor heb ik mijn haar een paar jaar moeten weaven. Toen ik doorhad dat mijn haar weer begon te groeien, heb ik ervoor gekozen om natural te gaan.

3. Wat is je haartype?

Ik denk dat ik haartype 3b heb. Heb me daar eigenlijk nooit echt in verdiept.

4. Wat zijn je favoriete producten?

Ik heb geen favoriete producten. Op dit moment gebruik ik de krullenlijn van Etos en daar doe ik dan zelf kokosolie, castorolie en tonkaolie in.

5. Wie of wat heeft jou geinspireerd tijdens je hair journey?

Voordat ik natural ging (heeft een tijdje geduurd voordat ik die stap heb gezet) heb ik naar heel veel filmpjes op youtube gekeken en met mensen gesproken die zelf ook natural zijn.

6. Wat waren de obstakels en hoe heb je je erdoorheen gesleept?

Doordat ik altijd lang haar gewend was, was ik bang dat kort haar mij niet zou staan, vooral omdat ik door de medicijnen een heel erg bol gezicht had gekregen. Maar toen het zover was kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat het helemaal niet verkeerd stond. Was wel even wennen dat korte haar.

7. Wat waren de reacties van de mensen in je omgeving en deed het je wat?

De reacties die ik kreeg waren heel positief en het deed me goed zulke reacties te krijgen. Ik wist toen dat ik een goede keus had gemaakt en was heel erg blij. Ik heb weer geleerd om van mijn haar te houden.

8. Mis je lang en steil haar?

Nee ik mis lang en steil haar niet. Ik heb vroeger lang krullend haar gehad alleen is de structuur nu anders. Het is nu sterker gekruld

9. Heb je nog tips voor meiden die pas natural zijn of natural willen gaan?

Houdt van je haar en dan komt alles goed. Laat je niet gek maken door anderen. Het gaat erom dat jij je daar goed bij voelt! En alleen jij kan bepalen welke producten het beste zijn.

 

Wil jij ook je natural hair journey delen en andere naturals inspireren? Mail dan naar info@curlyhairtalk.nl

Scroll To Top