Now Reading
Zo reken je af met droog haar en een droge hoofdhuid

Zo reken je af met droog haar en een droge hoofdhuid

Droge hoofdhuid

Misschien is het je opgevallen dat je in de wintermaanden vaker last hebt van droog haar en een droge hoofdhuid. Dit komt door de kou, droge lucht en radiatoren die de hele dag aanstaan. Lees hier hoe je droog haar en een droge hoofdhuid kunt voorkomen.

#1. Gebruik milde producten

Een sterk reinigende shampoo met sulfaten, of producten met alcohol zijn geen goed idee als je last hebt van droog haar en een droge hoofdhuid. Kies liever voor milde producten, die je natuurlijke huidolie niet volledig verwijderd. 

#2. Herstel je hoofdhuid met appel cider azijn

Apple cider azijn herstelt de ph waarden van je hoofdhuid en je haar. Dit maakt het de perfecte manier om af te rekenen met droog haar een een droge hoofdhuid. Apple azijn gebruik je in combinatie met water. Leg een kopje azijn aan met twee kopjes water en laat het ongeveer 15 minuten in je haar zitten. Daarna was je je haar met een conditioner

#3. Stomen

Je haar stomen is de perfecte manier om je haar direct een boost te geven. Door de stoom gaan de haarschubben open, waardoor vocht beter in je haar trekt. Stomen kun je met een hair steamer doen, maar ook onder de douche met een douchemuts of plastic zak op je hoofd. Tip: Stoom je haar in combinatie met je favoriete haarmasker. 

#4. Gebruik een olie om je hoofdhuid te masseren

Gebruik een klein beetje olie om je hoofdhuid met je vingertoppen te masseren. Dit kun je het beste na het douchen en nadat je al je haarproducten heb aangebracht. De olie kun je ook verwarmen en gebruiken als hot oil treatment. De olie verdeel je dan over je gehele haar en hoofdhuid. Vervolgens was je je haar met een milde shampoo. Je kunt alle plantaardige oliën gebruiken.  Jojoba olie, is een olie dat het dichtst bij onze eigen huid olie ligt. Kokosolie is een proteïnerijke olie, die iets zwaarder is.

#5. Bescherm je haar

Bescherm je haar en vooral je hoofdhuid tegen de kou. Dit kun je doen door een leuke muts te kopen of door te kiezen voor een beschermende haarstijl zoals : een knot, vlechten of twists. Ook is het goed om je haar te sealen, nadat je een leave in conditioner heb aangebracht. Dit kan met een serum of een plantaardige olie.

 

Laat ons weten hoe jij afrekent met droog haar en een droge hoofdhuid.

Scroll To Top