Now Reading
De LOC En LCO Methode

De LOC En LCO Methode

Ken je de LOC en LCO methode al? Met deze methode zeg je dag tegen droog haar! Naturals zweren bij deze methode en ik moet zeggen dat het voor mij ook erg goed werkt. Sommige kennen deze methode misschien al of wisten niet eens dat het een naam had, maar als je deze methode nog niet kent zou ik zeker even verder lezen.

LOC

Wat is de afkorting LOC en LCO?

– LOC is de afkorting van liquid (leave in), oil en cream.

– LCO is de afkorting van liquid (leave in), cream en oil.

Wat is het en waarom werkt het zo goed?

Ons haar is erg droog en vooral dikkere haartypes vanaf 3a hebben veel last van droge lokken. Een leave in conditioner is dan vaak niet genoeg om na 2 dagen nog gehydrateerd haar te hebben. Met deze methode kun je makkelijk 4 dagen je haar los dragen zonder dat je weer je hele was proces opnieuw moet herhalen en zonder dat je weer wat conditioner moet aanbrengen omdat je haar uitgedroogd is. De methode werkt zo goed omdat je in totaal 3 laagjes aanbrengt op je haar. De moisture en de 2 sealende lagen zorgen ervoor dat je haar geen mogelijkheid krijgt om snel droog te worden.

Het zijn 3 simpele stappen:

– L –  Liquid / Leave in staat bekend om de hydraterende eigenschappen en daarom gebruiken we ook altijd water voor ons haar. Goede leave in conditioners zijn vaak op water basis en die kun je als eerste verzorging aanbrengen.

– O – Olie staat bekend om de sealende eigeschappen. Ze sluiten de haar cuticula zodat de moisture niet uit je haar kan gaan.

– C –  Crème is dik en creamy en vaak op basis van boters. Net als olie staat crème bekend om de sealende eigenschappen. Omdat creme vaak wordt gebruikt als stylingsproduct, kiezen sommige mensen ervoor om de oil en de cream om te draaien. Gewoon even proberen en dan kom je er snel achter wat voor jou het beste werkt.

Voor wie is deze methode het meest geschikt?

Omdat je met de LOC en LCO methode, 3 lagen aanbrengt en je haar daardoor zwaar kan worden, is deze methode het meest geschikt voor 3a tot 4c. Vooral mensen met 3c tot 4c zullen deze methode geweldig vinden. Als je fijn haar hebt kun je deze methode beter overslaan of de crème of olie weglaten. Ieder z’n haar reageert anders dus het is een kwestie van proberen.

 

View Comments (7)
 • Welke producten vormen de l.o.c. methode? Wel graag bij naam. Mn haar pluist te erg na het wassen mouse en al de andere troep helpt niet :/

  • De LOC Methode zijn puur 3 stappen. Je kan alle producten gebruiken. Je hebt bij de L een goede leave in conditioner nodig zoals bijvoorbeeld Kinky Curly Knot Today, maar sommige mensen gebruiken ook water. Bij de C gebruik je een crème zoals bijvoorbeeld de Curl Enhancing Smoothie en bij de O een olie naar keuze zoals bijvoorbeeld Jojoba olie of kokosolie. Mousse bevat vaak veel alcohol en droogt je haar erg uit.

 • Als ik het goed heb gelezen dan heb ik een 3c krul. Sinds een aantal weken is mijn haar erg droog en bij het kammen laten wel twee tot drie keer zoveel haren los als normaal. Ik gebruik nu de producten van Aunt Jackie. Heb je misschien een tip voor mij voor welke lease in, olie en crème ik kan gebruiken? Alvast bedankt!

  • Ik heb ook 3c haar en voor mij werkt de Shea Moisture curl enhancing smoothie en de Kinky Curly knot today erg goed als leave in. Je kunt de producten ook combineren. Als olie kan ik jojoba olie aanraden. Die is niet zo vettig.

 • Hoi Nadien,
  Ik van plan de LOC/LCO Methode uit te gaan proberen. Ik heb hetzelfde haar type als jou 3c.
  Ik wilde graag weten welk merk lease in conditionering, olie en crème jij gebruikt?
  Alvast bedankt
  Groetjes Rayna

  • Op dit moment gebruik ik de sheamoisture curl enhancing smoothie en daarna de mixed chicks leave in conditioner. Ik wissel dit af met de kinky curly knot today.

 • Hallo, wat raadt u mij? Ik ben 45 jaar en mijn haar aan de bovenkant ziet er niet uit, helemaal afgebroken. Ik heb donker stug haar maar omdat ik veel grijze haren heb verf ik iedere week de punten.

Scroll To Top