Now Reading
Jojoba Olie

Jojoba Olie

Jojoba olie, ook wel het goud van de woestijn genoemd, is een geurloze, goudkleurige was. De olie wordt geproduceerd uit de zaden van de jojoba plant. Simmondsia Chinensis, de wetenschappelijke term van jojoba plant is een woestijn struik die is gevonden in de droge gebieden van Arizona, Mexico en Californië.

jojoba-oil

Jojoba olie is rijk aan vitamine E en komt het meeste in de buurt van onze natuurlijke huid oliën. Jojoba olie kun je voor veel verschillende dingen gebruiken maar het wordt het meeste gebruikt in haarverzorgingsproducten.

Wat zijn de eigenschappen van Jojoba olie?

Haar: Jojoba olie is zeer geschikt voor droog haar en het helpt bij het voorkomen van haarbreuk. Het sealt je haar en zorgt ervoor dat de moisture in je haar blijft. De olie is geurloos en het is 1 van de lichste oliën die er is. Als je fijn haar hebt, is deze olie perfect want het maakt je haar niet zwaar en laat het niet super vettig aanvoelen.

Hoofdhuid: Jojoba olie is een uitstekende moisturizer voor de hoofdhuid. Jojoba olie hydrateert je hoofdhuid tot diep in de poriënen en balanceert de ph van je hoofdhuid. Jojoba olie is ook zeer geschikt om roos en psoriasis op de hoofdhuid te behandelen.

Gezicht: Jojoba olie is geschikt als cleanser voor je gezicht. Het verkleint je proien en maakt je huid schoon. Jojoba olie werkt ook goed op de vette huid. Het heet misschien wel olie, maar het verstopt je poriën niet. Jojoba olie stopt juist het produceren van te veel talg en balanceert olieproductie. Het houdt de huid soepel en goed gehydrateerd

Lichaam: Jojoba olie heeft herstellende eigenschappen en kan gebruikt worden tegen eczeem. Jojoba olie wordt snel door de huid geabsorbeerd en creert een barriere zodat je huid gehydrateerd blijft.

 

Scroll To Top