Now Reading
Voedingssupplementen Voor Je Haar

Voedingssupplementen Voor Je Haar

Veel mensen hebben te maken met haaruitval of willen langer en dikker haar. Het internet staat vol met foto’s van mensen die beweren dat ze een snellere haargroei en een dikkere bos haar hebben gekregen door voedingssupplementen. Of ze echt helpen laat ik even in het midden, maar hieronder vind je de vitamines die je haargroei zouden bevorderen, je haar dikker maken en bijdragen aan minder haarbreuk.

 

supplements

Foliumzuur

Foliumzuur, ook bekend als vitamine B9, is 1 van de B-complex vitaminen. Deze vitamine bevordert niet de haargroei maar het zorgt ervoor dat je haar en huid gezond blijven. Een tekort aan deze vitamine kan ervoor zorgen dat je haar dof wordt. Gelukkig is het vrij eenvoudig om de juiste hoeveelheden foliumzuur binnen te krijgen door voeding.

Vitamine D

Volgens onderzoek, kan een tekort aan vitamine D leiden tot haaruitval. Vitamine D wordt gevonden in gezonde haarfollikels en ontbreekt in ongezonde follikels.

Biotine

Biotine, ook wel vitamine H genoemd is een water oplosbaar B-complex vitamine die van nature voorkomt in verschillende voedingsmiddelen zoals; melkproducten, tarweproducten, noten, lever, groenten en fruit. Mensen met een tekort aan biotine hebben vaak last van haarbreuk, haaruitval en broze nagels. Uit onderzoek is gebleken dat biotine helpt bij: het verhogen van de elasticiteit van het haar waardoor je minder snel haarbreuk krijgt. Ook maakt biotine de cuticula dikker waardoor je voller haar krijgt.

MSM

MSM staat voor methylsufonylmethane . Het is een zwavelverbinding die gevonden kunnen worden in het lichaam en in voedingsmiddelen zoals; melk, koffie, thee, groenten, enz. Het wordt verkocht als capsules, tabletten, poeders, en topische preparaten. MSM helpt bij een snellere haargroei en om dikker haar te krijgen. Het helpt het lichaam om collageen en keratine te maken en de haarvezel bestaat uit keratine.

Hairgrowth

Extra vitamines nemen is vaak niet nodig als je gezond eet. Zie: Voeding Voor Gezond Haar

Lees hier mijn review van de huid, haar en nagel tabletten van Etos.

Scroll To Top