Now Reading
7 Tips Om Klitten In Je Haar Te Voorkomen

7 Tips Om Klitten In Je Haar Te Voorkomen

Je haar 100% klit-vrij houden is onmogelijk voor mensen met krullend haar. We borstelen ons haar niet om de paar uur en onze krullen draaien met gemak in elkaar. Toch zijn er een aantal dingen die klitten zo lang mogelijk op afstand houden.

1. Spoel je haar na met koud water

Het hoeft niet ijskoud te zijn, maar je haar wassen met koud water sluit de haarschubben en zorgt ervoor dat je haar meer glanst en zachter is. Omdat je haar zachter wordt krijg je minder klitten gedurende de dag.

2. Was alleen je hoofdhuid met shampoo

We weten allemaal dat shampoo je haar droog kan maken, gebruik het daarom niet te vaak. Als je het toch gebruikt, breng de shampoo dan alleen aan op je hoofdhuid in plaats van over je hele haar. Tijdens het uitspoelen gaat de shampoo door je haar en worden ook je krullen goed schoon. Lees hier 5 alternatieven voor shampoo.

3. Moisture

Zonder het gebruik van een goede leave-in conditioner kun je klitten niet voorkomen. Deze zijn belangrijk om je haar te hydrateren, te voeden en zacht te houden. Shop hier de beste leave-in conditioners.

4. Gebruik de juiste deep conditioner

Om te bepalen wat de juiste deep conditioner is voor jouw haar, is het belangrijk dat je weet hoe poreus je haar is. Een goede deep conditioner herstelt de conditie van je haar en zorgt ervoor dat je haar vocht beter kan opnemen en vasthouden. Iemand met een lage porositeit kan bijvoorbeeld het beste uit de buurt blijven van deep conditioners met proteïne, terwijl iemand met een hoge porositeit de proteïne juist nodig heeft. Lees hier hoe poreus jouw haar is.

5. Skip producten met alcohol

Deze maken je krullen droog en zorgen dus voor klitten. Sommige types alcohol kunnen geen kwaad. Bekijk ze hier.

6. Stretch je haar 

Dit kun je doen door je krullen voor het slapen te twisten of te vlechten. Door het stretchen draaien je krullen minder snel in elkaar. Lees hier meer manieren om je haar te stretchen.

7. Vervang je katoenen kussensloop voor een satijnen

Hierdoor glijdt je haar soepel over je kussen en wordt je niet wakker met een bos klitten. Je kunt ook kiezen voor een satijnen sjaal of bonet. Probeer je haar in een pineapple (hoge staart) te doen om je krulpatroon in tact te houden. Lees hier een aantal manier om wakker te worden met mooie krullen.

8. Droog je haar niet met een gewone handdoek

Deze zijn ruw en zorgen voor klitten. Je krullen in een handdoek wikkelen zorgt ook voor klitten. Gebruik een microvezel handdoek of een t-shirt. De plopping methode werkt ook goed. Met deze methode wikkel je je haar in een t-shirt. Dit doe je op een andere manier dan hoe je het in een gewone handoek zou wikkelen. Lees hier meer over hair plopping.

Wat doe jij om klitten in je haar te voorkomen?

View Comments (2)
  • Goeie tips zeg! Dat naspoelen met koud water heb ik nog nooit van gehoord maar zal ik zeker eens een keer gaan proberen!

  • Goeie tips zeg! Dat naspoelen met koud water heb ik nog nooit van gehoord maar zal ik zeker eens een keer gaan proberen!

Scroll To Top