Now Reading
10 Essentiële Reistips Voor Iedereen Met Krullend Haar

10 Essentiële Reistips Voor Iedereen Met Krullend Haar

reistips krullend haar

Als je op vakantie gaat is uren bezig zijn met je haar, of zoeken naar een winkel die de juiste producten verkoopt, het laatste wat je wil doen. In plaats daarvan wil je genieten van je reis en mooie foto’s maken voor jezelf en je Instagram volgers. Hoe besteed je zo min mogelijk tijd aan je haar en wat neem je mee? Wij hebben 5 essentiële reistips voor je op een rijtje gezet.

#1. Kies het juiste kapsel voor je vlucht

Volgens mij heeft elke curly girl dit minstens één keer in haar leven meegemaakt. Uit het vliegtuig komen met een kapsel dat in elkaar is gekruld of alle kanten op staat. Dit kun je voorkomen door je haar, voordat je in het vliegtuig gaat slapen, in een pineapple (hoge staart) te doen.

#2. Neem geen haarproducten mee in je handbagage

Als je met het vliegtuig reist, mag je geen flessen van meer dan 100ml in je handbagage meenemen. Voorkom dat je je dure haarproducten moet weggooien en doe ze in je koffer. Heb je alleen handbagage? Neem dan kleine reisflesjes mee.

#3. Pack light

Zoals hierboven al werd genoemd: Neem als je de mogelijkheid hebt kleine flesjes mee in plaats van full size formaten van je shampoo, conditioner, leave- in en andere styling producten. Dit scheelt je zeker wel een extra kilo en zo heb je meer ruimte over voor leuke souvenirs. Ga je langer op reis, neem dan alleen van de onmisbare haarproducten, de full size mee.

#4. Neem een satijnen kussensloop of sjaal mee

Helaas hebben de meeste hotels geen satijnen kussensloop voor hun gasten met krullend haar. Neem het daarom zelf mee. Door satijn blijven je krullen in tact en heb je de volgende dag meer tijd om te genieten van het ontbijt.

#5. Sla het expirimenteren over

Op vakantie is het niet het moment om te gaan experimenteren met kapsels en nieuwe haarproducten. Tenzij je natuurlijk tijd zat hebt of niet anders kan.

#6. Vergeet je deep conditioner niet

Zwemmen, hitte, een ander klimaat. Vergeet niet om minimaal één keer per week een haarmaskertje te gebruiken om je lokken te hydrateren.

#7. Neem een zacht t-shirt of microvezel handdoek mee

In de zomer hebben we het als zwaar genoeg met het in toom houden van frizz. Je wilt dan echt geen normale handdoek gebruiken om je haar te drogen. Vergeet daarom je microvezel handdoek of t-shirt niet.

#8. Accessoires are a girl’s best friend

En ja ook bobby pins en haarelastiekjes. Als je aan het reizen bent wil je op ieder moment de mogelijkheid hebben om je haar in een staart of knot te doen. Neem daarom voldoende haaraccessoires mee.

#9. Laat je stijltang thuis

Het steilen van je haar heeft in het warme weer weinig nut. Na 5 minuten zweten, beginnen de eerste golven al te verschijnen. Bespaar jezelf daarom tijd, frustratie en hitte beschadiging en laat je stijltang lekker thuis.

#10. Neem je eigen föhn mee

Een föhn neemt nogal wat ruimte in beslag als je al 15 verschillende outfit combinaties hebt ingepakt. Toch is het meenemen van een föhn een aanrader. Niet alle hotels of accommodaties beschikken over een föhn, en als ze die wel hebben ben je vaak 20 minuten verder voordat je haar eindelijk droog is. Er zijn reisföhns met een diffuser zoals de : Remington On The Go

Wat neem jij mee op reis?

Scroll To Top