Now Reading
5 No Poo Alternatieven Voor Shampoo

5 No Poo Alternatieven Voor Shampoo

Veel mensen skippen de shampoo en gaan voor de “no poo” methode. Waarom? Shampoo bevat allerlei harde ingrediënten die onze haren dof en droog maken. Vooral mensen met krullend haar krijgen stug haar door shampoo. Natuurlijk kun je een co-wash gebruiken, maar dat maakt je haar en hoofdhuid niet altijd even goed schoon. Lees daarom 5 alternatieven voor shampoo.

No Poo

1. Appel cider azijn

Appel cider azijn reinigt je haar op milde wijze en verwijderd build-up. Het herstelt ook de PH waarde van je haar en hoofdhuid. Appel cider azijn moet worden ge-mixed met water. Het makkelijkste is om het in een spuitflesje te doen.

2. Baking Soda

Baking soda is een populaire methode om je haar te wassen omdat het je haar wast als een shampoo, maar zacht houdt als een conditioner. Van bakingsoda moet je niet te veel gebruiken anders krijg je het moeilijk uit je haar. Er wordt geadviseerd om één lepel baking soda te mixen met één beker warm water.

3. Tea Tree olie

Tea tree is zeer effectief omdat het een anti-bacteriële werking heeft en het vuil en olie verwijderd. Breng een paar druppeltjes tea tree olie aan op je hoofdhuid, masseer het en spoel het daarna uit.

4. Rhassoul klei

Rhassoul ook wel Ghassoul genoemd, komt uit het Berbers en betekent letterlijk “wassen”. De klei is net een spons en haalt gifstoffen, vuil, olie en andere onzuiverheden van het haar en de hoofdhuid.

5. Muntthee

Munt balanceert de PH waarde van je hoofdhuid en gunstig voor zowel vet als droog haar. Pepermunt stimuleert ook de haargroei.

Wat gebruik jij als alternatief voor shampoo?

Scroll To Top