Now Reading
De Beauty Voordelen Van Slapen Op Een Satijnen Kussensloop

De Beauty Voordelen Van Slapen Op Een Satijnen Kussensloop

Een satijnen kussensloop heeft zoveel voordelen dat het eigenlijk niet mag ontbreken bij mensen die graag mooi haar en een mooie huid willen. Vooral voor degenen met krullend haar kan slapen op satijn een groot verschil maken. Lees hier de voordelen van een satijnen kussensloop.

Satijn

Sommige mensen hebben geen idee hoeveel invloed het kussen waar je op slaapt heeft. In het begin is het even wennen om te slapen op een satijnen kussensloop omdat het heel anders aanvoelt dan katoen. Het is kouder en gladder maar als je de voordelen merkt kun je niet meer zonder.

1. Geen klitten en frizz

Met een satijnen kussensloop raakt je haar minder snel in de klit en wordt het minder snel pluizig. Satijn is glad dus je haar glijdt er lekker soepel overheen. Je kunt dus gerust slapen met een pineapple en wakker worden met krullen zonder pluis en klitten.

2. Meer moisture en glans

Vraag je je af en toe wel eens af waarom je haar de volgende dag zo droog aanvoelt? Een katoenen kussensloop zuigt de moisture uit je haar waardoor het snel droog wordt en minder glanst. Een satijnen kussensloop doet dat niet.

3. Voorkomt haarbreuk en gespleten punten

Schuren over katoen is 1 van de oorzaken van gespleten haarpunten. Met het slapen op een satijnen kussensloop voorkom je niet alleen gespleten haarpunten maar ook haaruitval en haarbreuk. De zachtheid van satijn voorkomt wrijving wat er weer voor zorgt dat je haar minder breekt en uitvalt.

4. Zachtere huid

Satijnen kussenslopen helpen om je huid soepel te houden en het laat je poriën ademen. Katoenen kussenslopen trekken het vocht uit je huid als je slaapt.

5. Egalere huid

Wordt je soms wakker met slaaprimpels in je gezicht? Dit lijkt misschien niet zo slecht omdat ze weggaan maar slaaprimpels kunnen met de tijd veranderen in echte rimpels. Een satijnen kussensloop voorkomt plooien en rimpels waardoor je wakker wordt met de gladde huid die je wilt zien wanneer je in de spiegel kijkt.

6. Wimpers en wenkbrauwen

Zelfs je wimpers en wenkbrauwen kunnen profiteren van het slapen op een satijnen kussensloop. Door het slapen op katoen trekken en vouwen je wimpers en staan je wenkbrauwen soms alle kanten op. Door het slapen op een satijnen kussensloop heb je dit probleem niet meer.

Slaap jij al op een satijnen kussensloop?

Koop hier je satijnen kussensloop.

Nog mooier wakker worden? Lees hier: 5 manieren om wakker te worden met de perfecte krullen

View Comments (2)
  • Hoi Nandine,
    Ik volg nu sinds een week je blog, en ik vind hem geweldig! Net wat ik miste als mede-krullenbol zijnde. Even een vraagje: zit er nu ook verschil tussen een zijde-satijnen en een katoen-satijnen kussensloop? Die laatste zijn een stuk goedkoper en makkelijker te krijgen namelijk.

    • Hoi hoi,

      Leuk om te lezen! Satijn is een weeftechniek en je hebt idd verschillende soorten. Ik ben erg tevreden over die van satinsleepers.nl die zijn van polyester.

Scroll To Top