Now Reading
7 Manieren Om Je Krullen Te Stretchen

7 Manieren Om Je Krullen Te Stretchen

Afhankelijk van je krultype kan krullend haar een stuk korter lijken dan het daadwerkelijk is. Krullend haar krimpt wanneer het droog is wel 25% tot 75%. Sommige vinden dat niet erg, maar als je toch wat meer lengte wilt zijn er een aantal manieren om je haar te stretchen.

Stretch-Je-Krullen

1. Duckbill Clips

Duckbill clips kun je gewoon bij de drogisterij kopen en ze bestaan in verschillende formaten. De clips kun je aan de uiteindes van je haar vastmaken zodat er meer gewicht is en je krullen minder krimpen. De duckbill clips kunnen ook handig zijn voor het creëren van meer volume. Je plaatst ze dan boven op je hoofd.

https://www.youtube.com/watch?v=d47k0lDzBLI

2. Braid/Twist out

Dit is een makkelijke manier om je haar te stretchen en perfect gedefinieerde krullen te krijgen. Je kunt de twists of vlechten tijdens het droogproces doen of voordat je gaat slapen en ze er de volgende dag uithalen.

3. Föhnen

Als je je haar vaak droog föhnt, kun je de roots van je haar stretchen met je föhn. Dit doe je nadat je haar is gestyled en ongeveer 95% droog is.

https://www.youtube.com/watch?v=klU9RV4gkt0

4. Knot

Een knot is de makkelijkste manier om je haar te stretchen en het kan op nat en droog haar. Als je erg dik haar hebt kun je meerdere knotjes maken.

5. Pineapple

De hoge staart die sommige maken voordat ze naar bed gaan is ook ideaal voor het stretchen van je haar. Je hoeft je haar meestal maar een half uur in de pineapple te houden.

krullen stretchen

6. Banding

Met de banding methode plaats je elastiekjes op verschillende gedeeltes van je haar. Zo krijgt je haar minder snel de kans om te krimpen. Dit kun je op nat en droog haar doen. Kijk wel uit dat je niet te veel elastiekjes gebruikt want anders verdwijnt je krulpatroon.

7. Bantu knots

Dit is heel makkelijk te doen en het resultaat is geweldig! Je pakt een pluk haar, draait het en maakt daar een klein knotje van. Je kunt zoveel knotjes maken als je wilt.

https://www.youtube.com/watch?v=HxJ9siIQrdg

View Comments (3)
  • Fijn artikel met handige filmpjes en uitleg. Mijn haar krult als het opdroogt ook zeker wel 40% in, ik zit namelijk tussen krultype 3A en B. Bedankt voor de tips, hier heb ik wel iets aan!

Scroll To Top