Now Reading
Droog Haar Zonder Glans En Elasticiteit Herstellen

Droog Haar Zonder Glans En Elasticiteit Herstellen

We willen allemaal haar dat gezond is, glanst en voldoende elasticiteit heeft zodat het niet afbreekt. Hoe weet je wanneer je haar proteïne nodig heeft of toch meer vocht? Hoe kun je je haar herstellen? Je leest het hier!

krullen herstellen

Elasticiteit 

Haar bestaat voornamelijk uit proteïne, het helpt bij het behouden van de elasticiteit van je haar en geeft het de structuur. Het herstelt en maakt je haar sterk. Haar met een tekort aan proteïne veert niet terug als je er zachtjes aan trekt en is erg breekbaar. Sommige mensen hebben ook een lossere krulpatroon door het gebrek aan proteïne.

Oplossing:

– Eet voldoende eiwitten, voeding is erg belangrijk bij het behouden van gezond haar. Kip, kalkoen, vis, zuivelproducten en eieren zijn uitstekende bronnen van eiwitten, samen met vegetarische bronnen zoals peulvruchten en noten.

– Doe een proteïne treatment. Dit kan je proteïne niveau weer in balans brengen. Er zijn intensieve treatments zoals de Aphogee 2 step treatment, deze is bij verschillende black hair winkels te koop. Om de balans tussen moisture en proteïne op peil te houden kun 1x in de maand een proteïne rijke conditioner gebruiken. Een voorbeeld daarvan is de Aubrey Organics GPB Balancing Protein Conditioner.

krullen herstellen1

Droog haar

Niks is vervelender dan haar dat continue droog is. Haar dat niet goed gehydrateerd is breekt af wanneer je er zachtjes aan trekt, voelt droog aan, ziet er droog uit en raakt gemakkelijk in de klit.

Oplossing:

– Gebruik een goede deep contioner die je haar intensief hydrateerd. Zo herstel je de vocht balans van je haar.

– Stop met hitte. Alles wat heet is zuigt vocht uit je lokken. Dit geldt voor warm water, stijltangen en föhns.

– Drink voldoende water. Hydratatie begint van binnen als je meer water drinkt zul je merken dat je haar ook een stuk minder droog is.

– Maak het vaker nat. Water is de nummer 1 moisturizer voor ons haar. Je haar nat maken is anders dan het wassen. Je kunt heel makkelijk een spuitflesje vullen met daarin je favoriete conditioner of andere ingrediënten. Zie: DIY Spritz Recepten Met Aloe Vera 

– De leave in conditoner is de basis voor hydratatie van ons haar. Als je haar erg droog is kan het helpen op meerdere lagen aan te brengen. Je kunt na je leave in conditioner een dikkere crème aanbrengen en je haar daarna sealen met een olie zodat de moisture in je haar blijft. Zie: De LOC En LCO Methode

– Vermijd producten met alcohol. Er zijn een aantal types alcohol die niet slecht zijn maar alcohol kan je haar erg uitdrogen. Zie: Alcohol In Haarproducten

droog krullend haar

Glans

In tegenstelling tot steil haar, dat licht reflecteert heeft ons haar veel minder glans. Dat komt simpelweg door de structuur.

Oplossing:

– Aloe vera is een natuurlijke glans middel en heeft nog veel meer voordelen.

– Spoel je haar na met koud water. Het geeft glans en voorkomt ook nog eens frizz

– Een serum of je favoriete olie kan er makkelijk voor zorgen dat je haar meer glans krijgt.

– Krullend haar ziet er vaak mooier uit als het niet te vaak wordt gewassen met shampoo en dan vooral een sulfaat shampoo. Je haar heeft ook niet altijd shampoo nodig om schoon te zijn. In plaats van shampoo kun je een cleansing conditioner gebruiken.

– Siliconen zijn een glans gum. Erg raar dat het toch in veel glans producten zit. In het begin lijken de siliconen glans aan je haar te geven, maar uiteindelijk is dat schijn en verandert je haar in een ongezonde, zware, doffe strobos. Zie: Siliconen Goed Of Slecht

View Comments (2)
  • Het enige (en beste) product voor je haar is je lichaamseigen Sebum, ook wel talg genoemd. Dit s een natuurlijke olie. Als je shampoo gebruikt, was je alle Sebum eruit. Tja, dan krijg je “droog” haar. Al is “droog” haar een onzinterm, je bedoeld dan: glansloos, omdat de sebum eruit is gewassen. Dus het beste advies: geen shampoo, never ever. Soms, heel af en toe, wat conditioner. Je haar wassen met gewoon warm kraanwater: hoofd bukken, en met de douchekop het haar omhoog sproeien met water, daarna met je handen voorzichtig de sebum door je haar masseren. Het warm water zorgt ervoor dat de sebum smelt zodat je het naar de punten kan masseren, door gewoon door je haar te gaan onder het wassen. Om je natuurlijke sebum balans terug te krijgen mag je het 3 weken niet wassen. Je haar is dan even heel vet, maar hersteld zich na nog 1 week. Daarna heb je perfect glanzend haar. Et Voila. Heeft mij 3 jaar gekost om hier achter te komen.

Scroll To Top