Now Reading
Welke Methode Past Bij Jouw Krultype?

Welke Methode Past Bij Jouw Krultype?

Vaak wanneer het over krullen gaat worden alle krultypes over 1 kam geschoren. Over het algemeen werken veel dingen hetzelfde maar sommige krultypes kunnen niet tegen te zware producten terwijl de andere juist een zware conditioner nodig heeft. Lees en zie hier wat bij jouw krultype past.

golven, krullen, kroeshaar

Krultype 2: Kan snel de natuurlijk vorm verliezen maar je hoeft gelukkig niet veel moeite te doen om je haar mooi te krijgen.

1. Zware conditioners en stylingproducten

Veel mensen met type 2 haar maken de fout om te zware producten te gebruiken. Zo zakt je haar snel uit en verliest het haar natuurlijke vorm. Er zijn zelfs mensen die denken dat ze een lichte slag in hun haar hebben. Lichte leave-ins en lichte gels werken erg goed op type 2 haar. Als je je haar wilt sealen zodat het vocht er niet uit gaat, gebruik dan aloë vera of een lichte olie zoals jojoba olie. Hierdoor blijft je haar mooi in vorm en wordt het niet vettig.

2. Gebruik je haarproducten op vochtig haar

Wil je meer krullen en dikkere lokken? Gebruik je stylingproducten dan op handdoekdroog haar en niet op drijfnat haar. Omdat je haar minder dicht is, kan het gebruik van te veel water het product verzwaren.

3. Scrunchen en föhnen

Scrunchen is de beste vriend van type 2 haar! Je krijgt door het scrunchen meer volume en mooier gevormde lokken. Als nog meer volume wilt kun je je haar drogen met een diffuser. Houd je hoofd op z’n kop en eindig met koude lucht.


 

Krultype 3: Kan een hele uitdaging zijn! Droog en pluizend haar zijn de grootste obstakels voor zelfs de meest ervaren curly girls.

1. Dikke leave in conditioner

In tegenstelling tot type 2, kun je makkelijk een zwaardere leave in conditioner gebruiken. Jij weet zelf het beste of het product te zwaar is. Een dikke leave in conditioner zorgt ervoor dat je lokken niet snel uitdrogen.

2. Gebruik je haarproducten op nat haar

Als je type 3 haar hebt, kun je de producten het beste aanbrengen op drijfnat haar. Je haar reageert vaak beter op nat haar, omdat je haar het product dan beter absorbeert. Je haar steeds aanraken terwijl het nog vochtig is kan je krul patroon verpesten waardoor het pluizig wordt. Zelfs droge krullen kunnen worden beïnvloed door overmatige aanraking.

3. Lagen

Voor droog haar kan het erg helpen om verschillende lagen aan te brengen. Begin met een leave in contioner en gebruik daarna een dikkere crème of een andere stylingproduct. Als je haar dik is kun je daarna nog een olie naar keuze gebruiken om de moisture in je haar te sealen. Deze methode heet de LOC Methode.


Krultype 4: Is mooi en veelzijdig maar het kan wat inspanning en veel liefde kosten om het op de juiste manier te stylen. 

1. Vergeet je deep conditioner niet

Hoe dikker je haarstructuur, hoe beter je haar tegen een zwaardere conditioner kan. Dit komt omdat in tegenstelling tot type 2 haar, je haar meer vocht nodig heeft en dus meer gewicht aankan. Deep conditioners maken je haar zacht en geven het glans. Het belangrijkste is dat het helpt om moisture te absorberen. Op lange termijn zijn er dan minder klitten en gespleten haarpunten.

2. Olie

Olie is bijna een onmisbare toevoeging voor type 4 haar. Olie maakt je haar zacht, geeft het glans en helpt om de moisture in je haar te houden. Kokosolie en Castor olie zijn goede sealers. Net als type 3 haar is de LOC Methode een goede oplossing voor erg droog haar.

3. Stomen

Als je de gelukkige bezitter bent van een haarstomer kun je dat gebruiken om je haar een deep conditioning treatment te geven. De conditioner trekt zo goed in het haar waardoor het lekker zacht aanvoelt en weer straalt van gezondheid! Als je geen stomer hebt, kun je met een douchekap onder de douche staan.

Wat is jouw haartype en wat werk het beste voor je haar?

View Comments (3)
  • Hoi ik heb dus de laatste haar type type 4. Welke leave in past daar het beste bij? Welke merken zijn goed voor mijn haar? Heb ook last van veel krimp, kan ik daar wat aan doen?

    • Hoi,
      Bij jouw haartype passen dikke leave ins zoals de sheamoisture curl enhancing smoothie of de cantu shea butter. Verder zijn kokosolie en castor olie goede sealers.

  • iik heb haartype 2, maar de structuur van mijn krullen is helemaal weg. het hangt en het is slap met half stijl haar, vroeger had ik een bos vol krullen. what to do?!

Scroll To Top