Now Reading
Alcohol In Haarproducten: Welke Zijn Goed En Welke Slecht?

Alcohol In Haarproducten: Welke Zijn Goed En Welke Slecht?

Als we aan alcohol in haarproducten denken is het eerste wat in ons op komt “droog haar”. Maar wist je dat niet alle alcohol slecht is? Hieronder vind je een lijst met the good and the bad ones!

Alcohol

Goed:

Deze types alcohol zijn afkomstig uit vet (kokosnoot en palm) wat betekent dat ze niet hetzelfde effect hebben als andere alcohol. Ze werken als een emulgator en zorgen ervoor dat water en olie kan worden gemixt. Deze types alcohol zorgen er ook voor dat onze conditioners ons haar een zacht gevoel geven en dat we ons haar makkelijk kunnen uitkammen. Ze helpen bij het toevoegen van moisture en zorgen ervoor dat de moisture niet uit je haar gaat. Sommige van deze alcohols worden ook gebruikt om een product dikker te maken.

– Behenyl alcohol

– Cetearyl alcohol

– Stearyl alcohol

– Cetyl alcohol

– Lauryl alcohol

– Myristyl alcohol

[line]

Neutraal:

Benzyl alcohol wordt meestal gebruikt als conserveermiddel. Het heeft geen invloed op de manier waarop je haar aanvoelt of er uitziet. Propylene Glycol wordt vaak gebruikt als humectant in producten. Ze hebben het vermogen om water aan te trekken en te behouden.

[line]

Slecht: 

Ze hebben allemaal een doel maar deze types alcohol hebben de meeste uitdrogende aspecten. Deze types worden vaak gevonden in stylingsproducten. Het helpt het product sneller te verdampen. Ook al zijn ze niet het beste voor het haar ze hebben een doel. Zonder deze alcohol zou het bijvoorbeeld onmogelijk zijn om haarspray of haarlak uit het mondstuk te kunnen spuiten.

– SD Alcohol 40

– Alcohol Denat

– Ethanol

– Propyl

– Porpanol

– Isopropyl

 

Scroll To Top