Now Reading
Olijfolie

Olijfolie

We gebruiken het om te koken of voor onze salade, maar wist je dat extra vierige olijfolie ook erg goed is voor je haar? Net als kokosolie, voedt, hydrateert en versterkt olijfolie je haar, terwijl het ook haaruitval en roos verminderd.

Olijfolie is een plantaardige olie die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al lang met olijfolie bekend. De olie heeft een groene of gele kleur, in verschillende tinten. De kleur heeft niets te maken met de kwaliteit. Er zijn vele soorten olijfbomen en zij geven ieder hun specifieke olie. Olieproevers gebruiken daarom donkergekleurde glazen, zodat de kleur van de olie niet te zien is.

 

Olijfolie

 

Wat zijn de eigenschappen van olijfolie?

Herstelt beschadigd haar

Er zijn verschillende dingen die we bewust en onbewust doen, die kunnen lijden tot beschadigd haar. Wat olijfolie doet is het opnieuw en diep hydrateren van het haar. Olijfolie draagt ook bij aan een goede elasticiteit van het haar waardoor je haar sterker wordt.

Verzacht het haar

Olijfolie is een van de top verzachtende middelen waarvan bekend is dat het beter in het haar dringt dan andere oliën. Een haarmasker met olijfolie maakt je haar enorm zacht.

Helpt tegen Frizz

Olijfolie is niet alleen een goede sealer dat de moisture in je haar houdt. Als je na het stylen van je haar een paar druppels olijfolie gebruikt, voorkom je ook frizz.

Geeft glans

Beschadigd en droog haar ziet er levenloos uit, maar je kunt je haar een mooie gezonde glans geven met olijfolie. Dit kun je doen door olijfolie als sealer te gebruiken of doormiddel van een DIY haarmasker.

Gezonde hoofdhuid

Roos wordt meestal veroorzaakt door een droge hoofdhuid. Wanneer je je hoofdhuid met olijfolie masseert wordt je hoofdhuid gehydrateert en dat verminderd roos. Olijfolie is geladen met antioxidanten die de hoofdhuid in goede conditie houden. Het kan zelfs de schade van haarverzorgingsproducten of overmatig gebruik van styling producten verminderen.

Draagt bij aan een goede bloedsomloop

Een hoofhuidmassge met olijfolie kan de bloedcirculatie van je hoofdhuid verbeteren. Deze verhoogde bloedtoevoer kan de follikels stimuleren waardoor je gezonde en sterke haren krijgt.

Helpt bij haaruitval

Olijfolie heeft antioxidanten die effectief zijn bij de behandeling van haaruitval. Het blokkeert DHT, het hormoon dat zorgt dat de haarfollikel krimpt.

View Comments (2)
Scroll To Top