Now Reading
Wat Je Moet Weten Voordat Je Naar De Kapper Gaat

Wat Je Moet Weten Voordat Je Naar De Kapper Gaat

Het knippen van krullend- en kroeshaar is voor veel kappers een hele uitdaging. Ik ben zelf niet zo dol op kappers, omdat het lijkt alsof ze nooit luisteren naar wat je wilt. Als je vraagt of ze 3 cm willen knippen, halen ze er doodleuk 6 cm van af. Gelukkig gaat het ook vaak goed! Lees hier een aantal dingen die je moet weten voordat je naar de kapper gaat.

kapper

Wat het beste kapsel voor jouw is, hangt af van meerdere dingen. De vorm van je gezicht, hoe dik je haar is, wat voor type krul je hebt, hoe gezond je haar is enz.

– Je haar hoort niet zoals steil haar geknipt te worden. Elke krul valt anders en als er per pluk wordt geknipt, valt je haar mooier in model.

– Krullend haar dat een paar goede lagen heeft, valt mooier dan krullend haar in 1 lengte. Met lagen creëer je ook meer volume. Let op! Alleen top kappers kunnen goede lagen in krullend haar knippen zonder dat het er vreemd uitziet!

– Krullend haar hoort absoluut niet nat geknipt te worden. Je haar is langer als het nat is, zodra het opdroogt kom je erachter dat je haar veel te kort is geknipt. Je haar knippen terwijl het steil is, is ook niet zo een goed idee. Als je haar droog wordt geknipt, kun je zien hoe elke krul valt en zo een goed model creëren

– Je kapper moet altijd vragen hoe je je haar draagt, zo kan ze bepalen in welk model ze je haar het beste kan knippen.

– Een goede kapper gebruikt altijd een diffuser bij het drogen van krullend haar. Als ze dat niet doen, kun je al zien dat ze geen verstand hebben van jouw haar. Als je bijvoorbeeld losse krullen hebt, worden ze helemaal uit vorm geblazen zonder een diffuser.

Een goede kapper wilt alleen tevreden klanten en zal er daarom alles aan doen om je tevreden de deur uit te laten gaan.

Ook interessant:  De Curlsys Knipmethode Voor Mooie Krullen

Ook interessant: Het Knippen Van Krullend Haar

View Comments (27)
 • Die ervaring heb ik al te vaak mee gemaakt zelfs dat het gefohnd werd tot coupe ontploft en dan vragen of het naar je zin is. Vreselijk.

 • Ik ben van m’n leven nog nooit naar de kapper geweest. Mijn moeder heeft krullend haar en weet precies hoe het geknipt moet worden en anders knip ik het toch lekker zelf.. 😀

 • Petra, die zoek ik dus ook. Ben nu 2x naar Rob Peetoom in Amsterdam geweest en is super goed bevallen, uiteraard door een senior stylist laten knippen, maar dan ga je wel voor veel geld de deur uit. Dat moet toch anders kunnen. Ook ik heb altijd problemen dat ze het niet kunnen goed knippen, als ik een puntje er af vraag zit de krul boven op mn hoofd, zo frusterend.
  Dus als je inmiddels al antwoord heb of een goed tip, dan hoor ik het graag.

 • Ik ben desperate opzoek naar een kapper die weet hoe hij krullend haar moet knippen. Mijn haar is best lang en tot nu heb ik alleen mijn puntjes laten knippen, maar ik wil nu lagen om meer volume te creëren. Ik weet ook maar al te goed dat laagjes knippen in mijn haar niet voor iedereen is weggelegd daarom hoor ik het graag als iemand suggesties heeft.

 • Hoi Nadine,
  Ik draag mijn haar sinds een paar maanden in de krul (type 2). Daarvoor fohnde ik mijn haar altijd steil. Ik ga donderdag voor de 2e keer naar een krullenkapper. Maar ik kan geen kapper vinden die het haar droog knipt. Ken jij een kapper die dat doet?

 • Hallo Dames,
  Ik ben op zoek naar een curlysys kapper omgeving Rotterdam.
  Heeft iemand hier ervaring met deze kniptechniek en weten jullie in deze omgeving een goede kapper?
  Ik ben al meerdere keren zo fout geknipt van de goedkope tot de duurste en bekende kapperssalons dat ik het gewoon op begin te geven. Graag jullie hulp en ervaring waar ik het beste terecht kan met deze kniptechniek.

  • Hoi Irma.
   Toen ik vanuit NH naar Rtd verhuisde en alle kappers van Rtd mn haar had laten verknallen kreeg ik het advies van mn kapper uit Haarlem om naar de Christiaan kapper op de Nieuwe Binnenweg te gaan. Daar word ik nu al jaren naar volle tevredenheid door de art director geknipt. Iets voor jou om te proberen?
   http://www.christiaankappers.nl/hairstyling
   Succes
   Groet
   Noelle

 • Hoi Nadine,
  Ik ben opzoek naar een krullenkapper in Rotterdam, iemand die droog knipt en het voor een prijs van rond de 50 euro kan doen. (arm studentje hier ;)) kun je iemand aanraden? Ik ben mixed, dus zou mijn curlpattern omschrijven als voornamelijk een combinatie van 3B en 3C, maar in principe heb ik dus van de andere curlpatterns ook wel iets op op mijn hoofd. Hoop dat je me kunt helpen.

 • Ook ik zoek een goede krullen en/of Curlsys kapper in Rotterdam-Den Haag e.o. Waarom zitten ze allemaal in Brabantof Zeeland?! Heb een afspraak bij een overprized “gewone” kapper in Noordwijk, maar ga liever naar eentje die gespecialiseerd is in krullen. Is de lijst met kappers in Zuid Holland al een beetje aangevuld?

 • hoi,

  In Poeldijk (naast Den Haag) is een Curl Syskapper, zie http://knipinn.nl
  Ik heb met hen geen ervaring, omdat ik nu te ver woon, maar ik vind het jammer dat toen ik er wel woonde nog niet bekend was met Curl Sys. Succes!

 • Jeeeej, Nandine,
  Ik zie dat je een lijst hebt kunnen maken met goede kappers voor mixen hair! Volgens mij een primeur! Ik ga meteen bellen voor een afspraak. Super (vreugde dansje)!

  Groeten Petra

 • Girls,

  Ik ging sinds een paar jaar naar Simcha in A’dam. Top, maar moet nu nodig weer en ben al sinds zaterdag aan het bellen/voicmail inspreken/smsen zonder resultaat. Iemand nog tips voor goede krullenkapper in A’dam?! Zowel voor kleuren als knippen…..

 • Hoi krullenkapperzoekers
  Vroeger ging ik ook naar Rob Peetoom in Noord Holland en was altijd zeer tevreden. Totdat ik naar Rotterdam verhuisde. Daar bijna alle kappers gehad en met capuchon op huilend naar huis. Tot ik advies van Rob Peetoom kreeg naar de Christaan kapper te gaan op de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam.
  Ben daar nu meerdan 30 jaar een zeer tevreden klant. Ik word geknipt door de art director. http://www.christiaankappers.nl/hairstyling
  Succes

 • Hij is prijzig maar goed: Mazinho in de Kerkstraat in Amsterdam. Braziliaanse kapper die veel ervaring heeft met krulhaar.

 • Het grappige is dat mijn kapper geen verstand heeft van van het stylen van krullend haar, maar hij knipt het wel altijd goed in vorm met laagjes. En dat voor maar €25..

  Hij gebruikt een difusser, maar niet de juiste producten. Ik liep als een poedel naar buiten hahaha daarom vraag ik meestal of hij het niet wil fohnen..

  De laatste keer dacht ik laat hem zijn gang maar gaan, maar toen ik buiten was heb ik m’n haar in een staart gedaan. En zelf die start zag er niet uit, 1 rare uitstekende bos haha.
  Ik heb nog wel ff een foto van mezelf gemaakt voordat ik het in een staart deed, gewoon voor de lol om naar een vriendin te sturen.

  Maar hij knipt het altijd nat en hij is zo iemand die totaal niet meer knipt dan jij zelf wil. Hij begrijpt ook dat het opkrult, dus dan geeft hij aan: ook niet teveel eraf bij de bovenste laagjes enzo.. Hij laat het voor het knippen zelfs altijd zien: zoveel eraf? En dan kan je aangeven: meer of minder enz. Dus ik ben heel tevreden. De krullenkapper waar ik ben geweest had niet echt beter dan hem gedaan..

 • Hoi Nadine,

  Mijn krullen van 2c/3c, zijn helaas toch nat i.p.v. geknipt (met het argument dat de flinke, dode punten zo beter zichtbaar- en te knippen zouden zijn, aldus de kapper). Ja, super onhandig van mij natuurlijk, had meer op m’n strepen moeten staan, maarja twas niet mijn momentje en liet me overhalen… Mijn haartextuur is flink pluiziger/fluffy geworden, staat veel meer uitelkaar en het valt dus nietmeer in de lokken hoe het eerst zat etc. Hoe lang duurd het ongeveer voordat het weer hersteld? Is dat met de volgende knipbeurt, of kan ik een jaartje wachten? Misschien goed verzorgen, avocado masker etc.?
  Alvast bedankt!!

 • Vandaag naar de stadskapper in Groningen geweest nav de lijst met kappers op deze site.
  Ik ben nog nooit zo geknipt! Bijzonder dat je liggend geknipt wordt.
  Ben super tevreden de deur uit gegaan en kom zeker terug!
  Ook nog goede adviezen gekregen voor de verzorging.
  Thnx voor de tip!

Scroll To Top