Now Reading
Vintage Bob Met Een Rollerset

Vintage Bob Met Een Rollerset

Als je je haar wilt stretchen, steil wilt of een grove krul of slag wilt krijgen zonder een stijltang, dan kun je een rollerset gebruiken. Een rollerset is een effectieve en snelle manier om je haar steil te maken en je hebt daar niet eens een droogkap voor nodig.

rollerset

Benodigdheden:

– Rollers (Ik heb grote rollers gebruikt)

– Clips

– Kam

– Setting lotion/foam

– Serum

– Optioneel föhn of droogkap

Tools

 

1. Was en ontklit je haar zoals gewoonlijk.

2. Na het wassen kun je een leave in conditioner gebruiken, maar sommige mensen kiezen ervoor om alleen een setting lotion of foam te gebruiken. Ik heb na het aanbrengen van mijn leave in, de wrap & roll foam van Jane Carter Solution gebruikt.

3. Pak je kam en zorg ervoor dat je haar nog goed nat is. Als je haar snel opdroogt kun je een spuitflesje gebruiken om je haar steeds nat te maken. Pak een pluk haar en doe daar een klein beetje foam op. Rol je haar om de roller en maak het goed glad. Het is niet erg als je haar weer begint op te krullen maar probeer het wel zo glad mogelijk om de roller te wikkelen. Het is gebruikelijk om de middelste rollers onder elkaar te plaatsen en de overige rollers naar de zijkant te rollen, maar je kan natuurlijk zelf kiezen hoe je de rollers plaatst.

rollers

4. Als alle rollers er in zitten, kun je ervoor kiezen om je haar aan de lucht te laten drogen of je kunt een föhn of droogkap gebruiken. Ik heb ervoor gekozen om mijn haar 30 minuten droog te föhnen op de lauw warme stand. Als je de föhn of droogkap gebruikt en je als je setting lotion of foam geen hitte bescherming geeft, kun je voor de zekerheid wat hitte beschermde serum aanbrengen. Maak na het drogen 1 roller los om te kijken of het goed droog is. Als dat niet het geval is kun je nog wat langer je haar laten drogen.

drogen

5. Als je je haar bone straight wilt hebben, kun je je haar met plastic folie inwikkelen en daarna nog even föhnen of onder de droogkap zitten. Je kunt ook een satijnen sjaal om je hoofd binden om het wat platter te krijgen. Ik wilde graag een vintage bob met nog wat slag van de rollers dus ik heb het na het föhnen direct in model gebracht. Zie hieronder het resultaat!

Foto met vintage filter

Vintage bob

 

 

View Comment (1)
Scroll To Top