Now Reading
Van relaxed haar naar natuurlijk haar

Van relaxed haar naar natuurlijk haar

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om natural te gaan en willen hun haar niet meer relaxen. Sommige kiezen voor knippen maar er zijn ook mensen die hun haar uit laten groeien. Als je ook naar natuurlijk haar wilt gaan, maar nog niet helemaal klaar bent om je haar te knippen, welkom in de wereld van transitioning!
Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen de overstap naar natuurlijk haar makkelijker te maken. Je hebt wat werk voor de boeg, maar ik garandeer je, dat het de moeite waard is!

big chop

Neem de tijd!

Het eerste en belangrijkste om te onthouden is, dat wanneer je besluit je haar uit te laten groeien, je de tijd moet nemen. Dit proces kan een paar maanden duren maar ook jaren. Het hangt allemaal van jezelf af. Alleen jij weet wanneer je het steile gedeelte weg wilt knippen. Neem de tijd om je haar te leren kennen en van je haar te houden.

Houd je progressie bij

Het bijhouden van je haar zorgt ervoor dat je aandacht hebt voor je haar en zo maak je, je uiteindelijke doel meer zichtbaar. Let op je krul patroon, de dichtheid en de textuur van je haar, en welke producten werken of niet werken. Elke maand of om de 2 maanden een foto nemen is ook erg leuk. Zo zie je precies hoe snel je haar groeit.

Styling

Wanneer je je haar laat uitgroeien zul je vrij snel merken dat je twee verschillende haartexturen op je hoofd hebt. Wanneer dat zichtbaar is, is het tijd om de juiste stijl te vinden om de overgang minder zichtbaar te maken. Vaak is het makkelijk om je stijltang te pakken maar dit kan onnodige beschadiging op je natuurlijke haar veroorzaken. Er zijn verschillende kapsels die de 2 haartexturen minder zichtbaar maken. Als je ervoor kiest je eigen haar te dragen, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar stijlen zoals, rollers zetten, twist of vlecht outs en andere prachtige krullende kapsels! Veel dames kiezen er ook voor om hun haar te weaven todat het op de gewenste lengte is. Probeer een krullend of kinky soort haar om een meer natuurlijke look te krijgen en alvast te wennen aan hoe je haar eruit gaat zien.

Conditioning!

Ik heb het al vaak genoemd maar deep conditioning zal helpen bij het verzachten en versterken van je nieuwe groei, vooral als je nog steeds producten met behulp van warmte gebruikt. Probeer 1x per week een deep conditioning te doen en/of een hete olie behandeling. Als je dit consequent doet, komt dit het groeiproces ten goede.

Je kunt met succes de overgang naar natuurlijk haar doen, zonder het doen van een “Big Chop”. De overgang hoeft niet moeilijk te zijn, en ik hoop dat deze tips helpen om een beetje licht te werpen op het proces. Of je de overgang zes maanden of twee jaar doet, vergeet niet om je haardoel in gedachten te houden. Eenmaal volledig natuurlijk, zul je je eigen haartextuur zeker waarderen! 

View Comment (1)
  • Hoi ik heb relex in mijn haar en heb uit groei n wil zaterdag weav curly behandeling in mijn haar zetten maar voor bij mijn haar heb ik geen uitgroeien alleen achter

Scroll To Top