Now Reading
3 Natuurlijke Oliën Die Je Haar Transformeren

3 Natuurlijke Oliën Die Je Haar Transformeren

Ons haar wordt voortdurend blootgesteld aan agressieve chemicaliën en schadelijke behandelingen. De shampoos, conditioners, styling gels en zelfs de eenvoudige handelingen van kammen en föhnen kunnen je haar er dof en beschadigd uit laten zien. Deze natuurlijke oliën zijn geschikt om je haar te transformeren. Sommige van deze oliën kunnen zelfs gebruikt worden om de haargroei te verbeteren.

natuurlijke oliën

Kokosolie

De lekkere geur neemt je niet alleen mee naar een tropisch eiland, het heeft ook ongelooflijke voordelen voor het transformeren van je haar. Kokosolie is natuurlijk en verzachtend en geeft een mooie glans aan je haar. Dat betekent dat het vocht wordt vergrendeld aan elke individuele haar streng en dat het je haar herstelt. Het is ook een rijke bron van vitamine E, een van de meest belangrijke vitamines voor een gezonde haargroei. Microbiële werking op de hoofdhuid en wortels is een van de grootste oorzaken van haaruitval. Kokosolie staat bol van de verzadigde vetten die diep in de hoofdhuid doordringen om een schilferige huid te voorkomen en roos te verminderen. De meest effectieve manier om kokosolie toe te passen, is om het ongeveer 30 minuten voor het wassen van je haar, te masseren in de wortels en op de hoofdhuid.

Extra Virgin Olive Oil (koudgeperst)

We gebruiken het wel eens om te koken of voor onze salade, maar wist je dat extra vierige olijfolie je haar kan transformeren? Net als kokosolie, voedt, hydrateert en versterkt olijfolie je haar, terwijl het ook haaruitval en roos verminderd. Vul een halve beker met extra vierige olijfolie en een paar druppels van een etherische olie naar keuze, zoals lavendel of rozemarijn olie. Schud of meng het goed en laat het 1 dag op een koele, donkere plaats. Giet een eetlepel van het olijfolie mengsel in de palm van je handen en wrijf je handen bij elkaar om het op te warmen. Begin met je hoofdhuid, masseer de olie in een circelvormige beweging, met behulp van je vingertoppen in je haar. Eindig met het masseren van de punten. Doe een plastic zak om je haar en laat het gedurende 30 minuten zitten. Tot slot, was je haar zoals gewoonlijk.

Argan olie

Arganolie is een van de duurste oliën voor ons haar, maar het is zeker elke cent waard. Het wordt gewonnen uit de pitten van de Argan boom – een bedreigde boomsoort afkomstig uit Marokko. De essentiële vetzuren en eiwitten versterken je haar, wat zorgt voor sterker haar met minder gespleten haarpunten. Daarnaast zullen de rijke bronnen van vitamine E, je beschadigde haar herstellen en glans geven, zonder het verschrikkelijke vettige gevoel. Toepassing is vergelijkbaar met dat van andere oliën. Doe een eetlepel van de olie in je handen, wrijf het samen en begin bij de hoofdhuid. Gebruik indien nodig, een borstel of kam voor een gelijkmatige verdeling. Wikkel je haar voor een uur in een handdoek, goed naspoelen.

 

View Comments (5)
 • Hai
  Zou echt graag advies van je willen. hoop dat je iet5s voor me weet.
  Ik ben onlangs na me zwangerschap bij de kapper geweet heb flinke krullen.
  Deze dame had het tot me kaak geknipt. de boven kant heeft ze niet aangezeten.
  Waar zij geknipt heeft, lijkt het net een uitgezakte foute permanent.
  En boven op heb ik me krul, ziet er los echty niet uit. t is inmiddels weer wat gegroeid ben naar een curl sys kapper geweest, maar heeft niet mogen baten.
  Wil zo graag me haar terug, weet je misschien iets wat ik kan doen.

  Groetjes,
  Ilona.

  • Hoi Ilona

   Ik raad je een goede deep conditioner aan en misschien kun je de aphogee treatment gebruiken. Als je meer volume wilt, kun je je haar drogen met een diffuser. Houd je hoofd ondersteboven en drogen maar!! Succes!!

 • Ik ga de producten van mixed chicks proberen heb zelf type 2a golvend haar, heel droog en ook beschadigd. Dit is mijn eerste evaring met deze methode. Maar kan je mij aanraden wanneer ik de arganolie gel kan gebruiken? Is dat na het hele proces dat ik als laatst leave-in conditionor heb gebruikt en plopping om me haar te drogen. Moet alleen de hoofdhuid of verdeelt over je hele haar?

  De producten die ik wil bestellen om te beginnen is:
  Mixed chicks shampoo sulfate Free
  Mixed chicks leave in conditionor
  Mixed chicks deep conditionor
  EcoStyler Moroccan Argan Oil ( is dit een goede aanvulling) ?

  Zijn dit de juiste producten om voor de eerste keer mee te starten voor haar type 2a?

  In afwachting van je advies

  Groet, Laura

Scroll To Top