Now Reading
Zomer haarverzorging

Zomer haarverzorging

De zomer is begonnen! Dit is het perfecte weer voor luieren bij het zwembad of chillen op het strand, maar het kan ook schade aanrichten aan je krullen. Het haar wordt blootgesteld aan felle UV-stralen, chloor en zout water.

De zomer kan daarom een nachtmerrie zijn voor mensen met krullen, maar met de juiste tips en producten, hoef je je nergens zorgen om te maken.

zomer haarverzorging 1

Het haar is van nature voorzien van een schubbenlaag, de zogenaamde cuticula. Deze cuticula zorgt voor de natuurlijke bescherming, geeft glans en veerkracht aan het haar. Dankzij de cuticula houdt het vocht zich vast in de haren en beschermt het haar tegen ruwe milieu-invloeden zoals wind, zon, vuil, enz. Zonder de cuticula zou het haar snel uitdrogen, glansloos en broos worden en breken.

Conditioner: Zoals je weet is een conditioner altijd belangrijk voor krullend haar. In de zomer maanden is een conditioner nog belangrijker en je zult er waarschijnlijk meer van gebruiken. De warmte van het zomerweer droogt je haar uit, vooral als je veel tijd doorbrengt op het strand of in zwembaden. Net zoals de warmte van warm water opent de warmte van de zon de haar cuticula. Daarom moet je het goed vochtig houden. Als een leave-in conditioner niet genoeg hydrateert, kun je je gewone conditioner in je haar laten voor extra vocht.

Spray bottle: Vul een spray bottle met een gelijke hoeveelheid water en conditioner. Gooi het in je strandtas, schud het en spray het op je haar voordat je in het water springt en nadat je eruit komt.

UV-Protect die krullen: Haar kan niet verbranden, maar de haar elementen kunnen wel beschadigen. Gebruik conditioners met UV-protectie voorafgaand aan de blootstelling aan de zon, om die haar elementen te beschermen.

Proteïne: Zoals je weet is eiwit een essentieel element voor sterk haar. Met behulp van producten die eiwitrijke ingrediënten bevatten, bescherm je het haar. Het resultaat van proteïne, het verminderd gespleten haarpunten en je krijgt er mooi glanzend haar van.

Milde shampoo: Tijdens de zomer zijn zware shampoo’s niet erg geschikt. Zware shampoos kunnen je lokken uitdrogen en dat is juist iets waar je op moet letten tijdens de warme dagen. Gebruik een zachte sulfaat-vrije shampoo om je haar te reinigen zonder uit te drogen. Gebruik tijdens de zomer altijd (ten minste 1x per week) een deep conditioner.

Scroll To Top