Now Reading
Van Kort Naar Lang Haar

Van Kort Naar Lang Haar

Sommige hebben al lang haar en sommige willen liever wat korter haar, maar er zijn veel vrouwen die graag langer haar willen. Factoren die je haargroei beïnvloeden zijn genen, voeding, leeftijd, gezondheid en styling technieken. Haar groeit gemiddeld 1,25 cm per maand. Hoe zorg je ervoor dat je haar optimaal groeit en hoe voorkom je haarbreuk? Vergeet niet, dat gezond haar belangrijker is dan lang haar. Het heeft totaal geen nut om lang haar te hebben, dat aan de onderkant droog en beschadigd is. Wat is jouw haargoal?

kinky curly

– Controleer je haar regelmatig op gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten zorgen ervoor dat je haar steeds verder naar boven afsplijt. Als je je haar niet op tijd afknipt, wordt het stuk dat je daarna moet knippen alleen maar langer.

– Low manipulation en protective hairstyles

Hoe minder je je haar hoeft te kammen en opnieuw hoeft te stylen, hoe beter! Voor een optimale haargoei en minder haarbreuk, doen low manipulation en protective hairstyles wonderen. Protective hairstyles zijn stylen die je punten beschermen, zoals bijvoorbeeld een knot.

– Gebruik hydraterende producten

Droog haar is breekbaar. Met de juiste producten zorg je ervoor dat je haar voldoende vocht krijgt en minder droog is. Gebruik wekelijks een deep conditioner en gebruik altijd een leave in conditioner.

– Hoofdhuid massage

Als je je hoofdhuid 1 a 2 keer in de week masseert, stimuleer je de haarzakjes wat leidt tot nieuwe en snellere haargroei.

– Seal je haar

Sealen voorkomt dat het vocht uit je haarlokken verdwijnt. Het zorgt er ook voor dat je haar is beschermt tegen het schuren op je kleding, wat er weer voor zorgt dat je minder snel gespleten haarpunten krijgt.

– Bescherm je haar tijdens het slapen

Bescherm je haar tijdens het slapen met een satijnen sjaal, of slaap op een satijnen kussensloop om te voorkomen dat je haar steeds over katoen schuurt. Een satijnen kussensloop is niet alleen goed voor je haar, je krijgt er ook een mooiere huid van. 

– Blijf uit de buurt van hitte apparaten

We weten allemaal dat hitte styling slecht is voor ons haar, vermijd het, en je zult zien dat je haar er gezonder uit ziet en dat het minder snel afbreekt.

– Eet en leef gezond

Dat een gezonde voeding bijdraagt aan een mooi uiterlijk weten we natuurlijk allemaal. Gezond eten, sporten en veel water drinken zorgt ervoor dat je haar optimaal groeit.

View Comment (1)
Scroll To Top