Now Reading
Second day hair

Second day hair

We kennen het allemaal wel, de eerste dag na het wassen van je haar zit het perfect, maar zodra je de volgende ochtend wakker wordt, zit het minder dan de vorige dag en zijn je mooie krullen waarschijnlijk pluizig geworden. Hoe zorg je ervoor dat je curly, wavy of kinky haar er net zo fantastisch uitziet als de dag ervoor? Je leest het hier!

second day hair

Pineappling

Pineappling is dé uitvinding om de tweede dag mooie krullen te krijgen en veel curlies zweren er bij. Pineappling is een zeer hoge paardenstaart op de bovenkant van je hoofd om je krullen te beschermen terwijl je slaapt. De naam komt van de vorm dat je haar heeft als het op de juiste manier omhoog is gebracht. De bedoeling is dat alleen de onder, achterkant van je haar gestoord wordt tijdens het slapen.

Twisten

Wanneer je je haar voor het slapen gaan twist, zul je blij zijn met het resultaat dat je de volgende ochtend krijgt. Draai twee plukken om elkaar heen en maak het als het nodig is vast met een elastiekje (vanaf haartype 3C is dat meestal niet nodig) Laat het de hele nacht zitten en maak het de volgende ochtend los. Je zult blij zijn met het resultaat. Als je nog nooit een twist out hebt gedaan is het een goed idee om daar mee te experimenteren.

Vlechten

Als al het andere voor jou niet werkt, vlechten dat haar! Vlechten bespaart je veel tijd want je hoeft ’s ochtend alleen nog maar een product toe te voegen. Je krijgt het beste resultaat met meerdere vlechten maar 1 grote vlecht is ook een optie.

Satijn

De beste manier om je haar er de volgende dag niet pluizend uit te laten zien, blijft toch wel 1 van de bovenstaande manieren in combinatie met een satijnen sjaaltje of slapen op een een satijnen kussensloop. Je haar bevindt zich dan op een gladde oppervlakte en krijgt geen kans om te gaan pluizen!

View Comments (3)
Scroll To Top