Now Reading
Met Deze 12 Tips Blijft Je Haar Langer Steil

Met Deze 12 Tips Blijft Je Haar Langer Steil

Zo nu en dan is het leuk om je look te veranderen en je bos krullen om te toveren in steile lokken. Het is meestal wel een hele uitdaging om je lokken goed steil te houden, zonder het steeds bij te weken. Lees hier  12 tips die ervoor zorgen dat je haar langer steil blijft.

Krullen steil maken

1. Investeer in een goede stijltang. Dit zorgt er niet alleen voor dat je haar beter steil blijft, het zorgt er ook voor dat je haar niet te veel beschadigd. Een goede stijltang heeft een speciale coating op de platen, zodat het de warmte goed kan verdelen en je haar niet kan verbranden. Zie hier een aantal goede stijltangen.

2. Begin altijd met schoon haar. Zo voorkom je schade aan je haar en pakt de stijltang beter.

3. Als je dik krullend haar hebt, föhn je haar dan eerst uit voor het stijlen. Hiermee bespaar je niet alleen tijd, je hoeft dan ook niet meerdere keren over 1 plukje heen.

4. Neem je tijd en pak kleine plukjes haar. Door kleine plukjes te nemen wordt elke lok goed steil en blijft het langer glad. Ga langzaam over het plukje heen, zodat je niet meer dan 1x over hetzelfde plukje haar moet.

5. Gebruik voor- en na het stijlen van je haar een serum met siliconen. Een serum met siliconen maakt je haar glad en het creëert een barrière voor vocht. Hierdoor kun je langer van je gladde haren genieten.

6. Spray wat haarspray op je borstel en borstel daarna je haar. Hierdoor voorkom je frizz en blijft je haar beter in model, zonder dat het hard of stijf wordt. Gebruik een spray met een lichte hold.

7. Wrap je haar voor het slapen gaan rond je hoofd. Hierdoor krijg je geen rare knikken van een elastiek in je haar. Je haar wrappen kan je op verschillende manieren doen.

Klik hier voor een filmpje voor lang haar.

Klik hier voor een filmpje voor kort tot medium haar.

8. Satijn is niet alleen een curly girl’s best friend, ook als je steil haar hebt kun je beter op satijn slapen of  een satijnen sjaal om je hoofd binden.

9. Gebruik een droog shampoo om olie en build-up te verwijderen. Breng het aan op de bovenkant van je haar en borstel het door je haar. Zo hoef je je haar niet snel te wassen en kun je een paar dagen langer  genieten van je steile haar.

10. Zorg ervoor dat je haar niet in aanraking komt met vocht. Ga je een warme, stomende douche nemen, bedek je haar dan met een handdoek of een douchemuts. Sport je veel? Doe je haar dan in een staart en gebruik een hoofdband om zweet tegen te houden. Als je hoofd toch zweet, laat je haar dan aan de lucht drogen voordat je de staart eruit haalt.

11. Koop een curly to straight kit van bijvoorbeeld ORS. Dit is een mousse die je direct na het wassen en voor het stijlen in je haar doet. Deze mousse bevat bepaalde aminozuren die ervoor zorgen dat je haar langer steil blijft en niet direct gaat krullen bij een beetje vocht. Als je je haar wast is je haar gewoon weer krullend, maar dat laagje blijft tot 6 wasbeurten in je haar, zodat je het indien gewenst weer opnieuw steil kunt maken.

12. Plan goed wanneer je je haar steil maakt. Als het de hele week gaat regenen heeft het weinig nut. Je moet het dan elke dag opnieuw doen en heat damage is wel het laatste wat je wilt. Lees hier hoe je heat damage kunt voorkomen.

View Comment (1)
  • Interessant artikel! Mijn gouden tip is om je haar te stijlen voordat je gaat slapen. Dan krijgt het een nacht de tijd om te ‘wennen’ aan de nieuwe vorm en zal het niet na het kleinste zuchtje wind weer in de krul schieten 😉

Scroll To Top