Now Reading
Q&A: Ik Wordt Gepest Met Mijn Krullen

Q&A: Ik Wordt Gepest Met Mijn Krullen

gepest-met-krullen

We hebben een nieuw onderdeel! Elke zondag beantwoorden we een lezersvraag die is ingezonden via mail of social media. Deze week hebben we een vraag gekregen van een 15 jarig meisje die gepest wordt met haar krullen. Heb jij de juiste tip voor haar?

Hallo allemaal,

Ik ben en meisje va 15 en heb vanaf kleins af aan, dik krullend haar. Toen ik jonger was wist mijn moeder (zoals ik nu ook) niet zo goed hoe ze ermee om moest gaan. Mijn haar was daarom altijd in een staart of twee vlechten. Nu ik wat ouder ben zou ik graag wat meer dingen met mijn krullen willen doen, alleen ben ik erg onzeker. Ik wordt namelijk gepest met mijn haar.

Regelmatig wordt ik uitgemaakt voor poedel of schaap en lachen ze me uit wanneer ik het los draag.  Zelf vind ik ook dat mijn haar in een raar model zit en niet zoals ik zie op foto’s van mensen met krullen. Ik weet dat ik me er niks van aan moet trekken, maar het zit me toch dwars en durf mijn haar niet los te dragen. Het maakt me onzeker en ik kan niet zoals de meeste mensen inzien dat krullend haar mooi is. Soms overweeg ik mijn haar permanent steil te laten maken.

Een jaar geleden heb ik deze blog ontdekt waardoor ik nu iets meer af weet van mijn haar, alleen blijf ik onzeker. Zijn jullie weleens gepest met jullie haar en hoe gingen jullie hiermee om. En hoe kom ik van die verschrikkelijke poedel look af?

Zelf vind ik ook dat mijn haar in een raar model zit en niet zoals ik zie op foto’s van mensen met krullen.

Tall n Curly

Lieve A,

Mensen die pesten zijn vaak onzeker of jaloers. Jou pesten ze met je haar, een ander omdat ze klein zijn en de volgende wordt gepest omdat hij/zij te slim is.  Deze mensen zijn zielig en hebben vaak zelf te maken gehad met pesten. Als je nooit je krullen hebt kunnen omarmen kost het tijd voordat je inziet dat je haar prachtig is. Er zijn veel mensen met krullend haar die vroeger liever steil haar hadden, maar nu echt niet meer zouden willen ruilen.

Kijk verschillende YouTube tutorials en kom erachter welke vloggers ongeveer dezelfde haartextuur hebben als dat van jou. Deze vloggers kunnen je helpen om de juiste producten te vinden en ze kunnen je laten zien hoe jij jouw haar in model kunt brengen. Vraag aan je moeder of je naar de kapper mag. Een ervaren krullen kapper kan bepalen welk model bij je past. Krullend haar is mooi met wat subtiele lagen. Hierdoor voorkom je het triangel of poedel effect. Kijk hier of er een krullenkapper is in jouw buurt.

Heb jij nog advies voor A? Misschien komt dit verhaal je bekend voor en kun je laten weten hoe jij hiermee omging. Of heb jij andere tips die haar zouden kunnen helpen.  Laat je reactie achter in de comment sectie hier of op Facebook. Heb jij zelf ook een vraag, misschien staat hij bij stories en anders kun je jouw vraag stellen via social media of mailen naar info@curlyhairtalk.nl.

View Comments (3)
 • Ik werd vroeger ook gepest, vanwege mijn haar mijn donkere uiterlijk op een blanke school. Ik creëerde een obsessie voor stijlhaar en gaf al mijn geld uit aan stijltangen en stijl producten. Tot een 5 jaar geleden en ik ben nu 26 besloot ik van mijn haar te houden. Ik had alleen de juiste producten nodig om met mijn krullen te dralen. En nu krijg ik elke dag complimenten over mijn prachtige krullen. Succes er mee en het komt goed omarm je krullen ze horen bij jou.

 • Hallo,

  Ik heb gisteren een artikel gelezen in de Volkskrant van een Kaapverdiaanse kapster in Rotterdam die de ‘krullenfluisteraar’ genoemd wordt. Haar kapsalon heet Morango Curls, gevestigd te Rotterdam. Ik zou zeggen, breng een bezoekje aan haar kapsalon en laat je haren verwennen! Je zal zeker tevreden zijn met het resultaat.

 • Als blank meisje met een flinke bos donkerblonde pluiskrullen (mijn krultype pluist nu eenmaal heel makkelijk) werd ik ook zeker wel gepest. Erin meegaan helpt niet, negeren helpt ook niet, en tegengas geven helpt ook niet, dus hou het maar op negeren omdat die voor jezelf de minste energie kost. Bij mijn weten zijn mensen allemaal wel onzeker over iets, en pubers natuurlijk al helemaal omdat dat gewoon echt een heel verwarrende tijd is in je leven. Als ze andere mensen omlaag kunnen halen voelen ze zich beter over zichzelf. Het is het makkelijkst om een uiterlijk kenmerk uit te kiezen waar iemand niets aan kan doen, bv. jouw krullen (of de mijne).

  Als je wat ouder wordt zal je zelfvertrouwen over je uiterlijk toenemen, maar daar heb je nu natuurlijk niets aan. Het is wel zo dat je tegen die tijd meer zal durven, maar het is mooi meegenomen als je dat alvast leert durven nu. Je moet maar kijken waar je mee op je gemak bent: desnoods doe je de echte nieuwe experimenten op dagen dat je de deur niet uit hoeft. Zo doe ik het ook. 😉

  Verder is het een behoorlijke wetenschap, maar op deze site staan al heel veel tips over soorten producten en wat voor kapsels je het beste kunt nemen, of wat voor handelingen je beter kunt laten of anders kunt doen.
  Als iets niet direct werkt: laat je niet uit het veld slaan en probeer iets anders. Geef jezelf en je haar ook de tijd om aan nieuwe manieren of producten te wennen.

  En kijk uit voor het product junkie virus… 😉 Gericht experimenteren werkt het best.

  Als je Engels goed genoeg is kun je ook een kijkje nemen op naturallycurly.com wat voor mij een hele fijne is met name voor het uitkiezen van welke producten ik wil testen.

Scroll To Top