Now Reading
Het Kleuren Van Krullend En Kroeshaar

Het Kleuren Van Krullend En Kroeshaar

Veel van ons vinden het leuk om zo nu en dan een andere haarkleur te nemen. Zelf heb ik mijn haar ook meerdere keren gekleurd en heb op dit moment blond haar. Waar moet je nou op letten bij het kleuren van krullend en kroeshaar? Gekleurd haar is niet altijd droog en dof maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je je haar gaat kleuren.

Haarkleuren

– Zelf doen of naar de kapper

Als je je haar meer dan 2 tinten lichter wilt is het niet aan te raden om zelf aan de slag te gaan. Meestal moet je haar eerst ontkleurt worden en dat gaat niet met haarverf uit een doosje. De kleur van het doosje is vaak niet de kleur dat het uiteindelijk wordt. Goede kapsalons raden vaak aan om doormiddel van highlights of in meerdere keren van donker naar licht te gaan.

– Je haar heeft meer vocht nodig

Krullend en kroeshaar is van nature al droog maar door het kleuren wordt je haar nog droger. Elke week een deep conditioner of hot oil treatment is noodzakelijk om gekleurd haar mooi en gezond te houden. De deep conditioner zorgt ervoor dat je haar voldoende vocht krijgt en zich kan herstellen van de chemicaliën die zijn gebruikt bij het verven.

– Verschillende soorten haarverf

Wil je een haarverf die er na een aantal keer wassen uitgaat, kies dan voor een semi-permanente haarkleuring. Voor een haarkleur dat langer blijft kies je een permanente haarkleuring. Voor de minste schade kun je kiezen voor een natuurlijke haarverf of een haarverf zonder ammonia.

– De stijltang kun je beter in de kast laten

Als je je haar gaat verven wees er dan van bewust dat de stijltang niet veel goeds gaat doen voor je haar. Je haar steil maken met een hete tang is sowieso niet goed maar wanneer je je haar net hebt geverfd is het helemaal oppassen geblazen. Probeer je haar daarom zo min mogelijk bloot te stellen aan hete apparaten. Zo voorkom je haarbreuk

– Resultaten variëren 

Soms zie je iemand met gekleurd haar dat er super mooi en gezond uitziet. Ga er niet van uit dat wanneer het bij een ander lukt, het bij jou ook goed uitpakt. Ieder z’n haar is anders, als je bijvoorbeeld dun haar hebt is het een groter risico en zal je meer maatregelen moeten nemen om je haar gezond te houden. Je haar kleuren is hoe dan ook, altijd een risico!

Heb je vragen over hoe ik van donker naar blond ben gegaan? Laat dan gerust een reactie achter of neem contact op via het contact formulier.

View Comment (1)
Scroll To Top