Now Reading
Q&A: Help! Mijn Dochter Heeft Moeilijk Kroeshaar

Q&A: Help! Mijn Dochter Heeft Moeilijk Kroeshaar

Kroeshaar van een kind

Vraag:

Mijn dochter heeft erg moeilijk kroeshaar dat snel in de klit raakt. Zelf heb ik geen ervaring met dit type haar. Ik ben erg lang bezig met uitkammen en de volgende ochtend kan ik weer helemaal opnieuw beginnen. Het is een serieuze dagtaak om het haar van mijn dochter te onderhouden en daarom heeft ze nu vlechten met nep haar. Ik doe de loc methode en heb verschillende producten geprobeerd, helaas werkt het allemaal niet. Is er een oplossing om het haar van mijn dochter langer mooi te houden?

Kinderen kroeshaar

Antwoord:

Kroeshaar is niet de meest makkelijke haartype om te verzorgen, maar dat betekent niet dat het altijd een struggle hoeft te zijn. Moeilijk wil ik het daarom niet noemen. Als je geen verstand hebt van kroeshaar en zelf steil haar hebt, kan ik me voorstellen dat het een hele uitdaging is en dat de zoektocht eindeloos lijkt. Er zijn een paar basis dingen die alles een stuk makkelijker maakt.

Als eerst kan ik aanraden om niet te vaak shampoo te gebruiken. Shampoo maakt het haar super droog, waardoor het sneller in de klit raakt. Als je toch graag een shampoo wilt gebruiken, kies dan voor een sulfaat-vrije shampoo en breng die alleen aan op de hoofdhuid. Kies voor moisturizende haarproducten zoals: de SheaMoisture lijn of de Curls lijn. Deze producten zijn natuurlijk en bevatten geen troep ingrediënten die het haar uitdrogen.

Dat je de Loc Methode gebruikt is heel goed. Hiermee houdt je het haar gehydrateerd. Om klitten bij kinderen te minimaliseren is er naast het kiezen van goede producten, één belangrijke oplossing : stretchen. Een afro in de natuurlijke staat is prachtig, maar als je kroeshaar wast, het aan de lucht laat drogen en de hele dag los laat; raakt het nou eenmaal in de klit en kun je de volgende dag weer opnieuw beginnen. Dit is niet te voorkomen en helemaal niet bij kinderen. Stretchen voorkomt dit. Het haar krimpt minder snel in elkaar en het wordt een stukje langer. Je kunt dit doen met meerdere staartjes, maar ook met twee en zelfs één staart. De bands laat je meestal een paar uur zitten, maar zoals op onderstaande foto’s kun je het ook als kapsel laten en het er ‘s avonds weer uithalen.

kroeshaar langer maken kinderen

Kroeshaar kinderen

Banding methode

Na het stretchen kun je een knot maken, een vlecht of een ander leuk kapsel. Door het stretchen voorkom je niet alleen klitten en haarbreuk het haar ziet er ook langer uit en dat vinden meisjes vaak leuk. Het maken van verschillende kapsels wordt hierdoor ook een stuk makkelijker. Voor het slapen kun je twee vlechten maken om het haar gestretcht en klit-vrij te houden. Na twee dagen kan het nodig zijn om ’s avond een beetje leave-in conditioner te gebruiken voordat je de vlechten maakt, hierdoor blijft het lekker zacht en gevoed.

Hoe moeilijk het soms ook kan zijn, alles went. Kinderen reageren vaak hetzelfde als hun ouders. Als ze ziet dat jij het haar echt lastig vindt, kan je kind dat ook gaan vinden. Hierdoor kan ze niet houden van haar eigen haar. Mijn advies is dus: kies de juste producten en stretch het haar, zodat je klitten minimaliseert. Dat scheelt enorm veel tijd!

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=c7iTn1ZHCZc” width=”700″] [su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=4DiKdk2p7VY” width=”700″]
View Comments (2)
Scroll To Top