Now Reading
Heat damage!

Heat damage!

Iedereen weet dat hete apparaten op je haar killers zijn. Toch vergeten veel mensen een hitte bescherming te gebruiken. Het resultaat…onze grootste nachtmerrie…Heat damage! Zelf heb ik er ook last van en ik vind het verschrikkelijk! Ik heb in het verleden, te vaak mijn haar steil gemaakt zonder een hitte bescherming te gebruiken. Het resultaat, steile lokken tussen m’n mooie krullen.

hitte beschadigd haar

Wat is heat damage?

Heat damage heb je als je natuurlijke haar textuur na het wassen of nat maken niet terug komt naar de natuurlijke staat. Afhankelijk van de hoeveelheid schade, kunnen de krullen losser zijn dan de oorspronkelijke vorm. Meestal zijn er steile plukken haar. Ook voelt je haar droog en ziet het er beschadigd uit.

Redenen!

Warmte apparaten (vaak) gebruiken zonder een hitte beschermingsmiddel.

Hoe voorkom je heat damage?

Hittebescherming is een must als je je haar steil gaat maken met een stijltang, of gaat föhnen. Gebruik een silk om je haar te beschermen. Je haar is ook het beste beschermd tegen schade als je haar genoeg vocht en eiwitten heeft. Krullend haar moet altijd eerst zijn gewassen voor het toepassen van een warmtebron. Bereid je haar voor met een vochtinbrengende deep conditioner. Slecht gehydrateerd haar wordt sneller warm en is makkelijker beschadigd. Gebruik nooit een stijltang op nat haar!

Repareren!

Beschadigd haar door hitte is erg moeilijk te repareren, vooral als er heel vaak hete apparaten zonder een hitte bescherming zijn gebruikt. De enige optie is dan je haar knippen of een product gebruiken dat de steile plukken laat krullen. Als je haar niet zoveel is beschadigd kun je een Aphogee 2 step protein treatment (of een zelfgemaakte proteïne treatment) proberen om je haar weer naar de natuurlijke staat te brengen.

Hier een filmpje van Taren916 die de Aphogee treatment doet.

http://www.youtube.com/watch?v=bsSylgv5ds4

http://www.youtube.com/watch?v=T60fZp9kCDg&feature=relmfu

View Comments (12)
 • Ik zag in het filmpje dat je een treamtmentachtige behandeling deed om je krullen te herstellen. Zelf heb ik ook dat er stijlere lokken tussen zitten en nu vroeg ik me af waar je dit product had gekocht of waar je zoiets zou kunnen laten doen.

 • Hoi Martine,
  Ik ben het zelf niet hoor hihi, maar je kunt het product onderanderen bij Surinaamse haar toko’s halen. Je kan het ook online krijgen bij bijvoorbeeld http://www.urbanchick.nl/Webwinkel-Product-5362226/Aphogee-Two-step-Protein-Treatment.html Ik heb daar zelf nog nooit iets besteld dus weet niet of ze betrouwbaar zijn maar denk het wel. Vergeet alleen niet de balancing moisturizer erbij te halen. Dat moet je na de treatment ook een paar minuten in je haar laten.

  Succes!

  • Urban chick ken ik ook, heb wel besteld, dat zit wel goed. Maar ik vroeg me af is die proteine behandeling niet een te zware behandeling voor krullen herstellen? Ik heb dat probleem namelijk ook, maar ik heb gehoord dat (doordat het zo heftig spul is en je het ook niet te snel achter elkaar mag gebruiken.) het misschien niet goed is voor krullen? Heb je er ervaring mee met jouw krullen? Zit te denken om het ook te proberen.

   • Hoi Babbette,

    Ik heb de proteïne behandeling zelf ook gebruikt. Het is idd een zware behandeling daarom hersteld je haar er ook goed van. Er wordt wel aangeraden om het pas na 10 weken weer te gebruiken. Een overvloed aan proteïne is namelijk ook niet goed, maar het kan totaal geen kwaad hoor, als je het maar niet wekelijks gebruikt. Het is zeker het proberen waard!

 • Haha oke, maar zoals op je foto te zien heb jezelf ook een prachtige bos krullen, om jaloers op te zijn.
  Dankje voor de tip! Ik zal dan eens kijken bij een surinaamse haar toko. & de balancing moisturizer kan je ook bij de zelfde winkel/toko dan krijgen?

 • Dank je wel! De moisturizer kun je idd ook bij een toko halen. Als je het hebt gehaald, ben ik erg benieuwd of het is gelukt en of de steile pukken weg zijn.

 • hallo,

  ik heb sinds vorige jaar geen krullen meer doordat ik me haar bij een kapper gefeund heb en daarna waren mijn krullen verdwenen. Dus wat ik hieruit begrijp is dat door zo’n moisturiz weer je krullen terug komen?? ik heb bijna van alles geprobeerd maar niks helpt. Hoe werk het dan zo’n moisturizer? hoeveel keer mag je het gebruiken? en hoe lang moet ik het in me haar laten? want dit is helemaal nieuw voor me heb het filmpje gezien maar lijkt me beetje ingewikkeld? kan iemand me helpen? en vertellen wat ik allemaal moet aanschaffen om mijn krullen weer terug te krijgen? heb beetje hoop gekregen na het filmpje en reacties van anderen.

  Groetjes Hanifa

 • Hoi Hanifa,

  Zonde dat je krullen steil zijn geworden. Je kunt de Aphogee treatment proberen, het is niet moeilijk. Je kunt het bij een toko halen. De dingen die je nodig hebt zijn: de Aphogee treatment (meestal in een kleine fles) en een fles moisturizer ook van Aphogee. Op de fles van het product staat ook aangeven welke stappen je moet volgen. In principe hoef je het spul alleen in je haar te doen en het daarna een paar minuten te drogen met een föhn. Je mag de proteine treatment 1x in de 10 weken doen.

  Succes!

 • Ik heb de behandeling uit eindelijk niet zelf gedaan. Ben zelf naar mijn eigen kapster geweest voor een treatment mixbehandeling, en dat heeft heel goed geholpen! Mijn krullen zijn weer vol van volume, glans en de stijlere plukken die krullen gelukkig ook weer!

 • Wauw, iedereen klinkt zo positief. Ik durf het niet te proberen, BANG dat mijn krullen afbreken aangezien het haar super hard wordt.

  • Ja het ziet er eng uit he!! Ik vond het zelf ook best eng maar heb mijn haar gewoon niet aangeraakt toen het spul erin zat. Het is gelukkig niet gebroken.

 • Hooi ik heb een vraagje kan je Aphogee treatment ook op europees haar gebruiken? Want mijn krullen zijn niet meer zo als dat ze waren groetjes

Scroll To Top