Now Reading
De Voordelen Van Het Stomen Van Je Haar

De Voordelen Van Het Stomen Van Je Haar

Stomen kun je in de badkamer doen door de hete kraan aan te laten staan of met een hair steamer. Het stomen van je haar heeft veel voordelen zoals het verbeteren van de elasticiteit, het toevoegen van vocht en het bevorderen van de haargroei.

Voordelen Van Je Haar Stomen

Wat is stomen en wat zijn de belangrijkste voordelen?

Je haar stomen is een manier om je haarschubben te openen zodat het vocht en voedingstoffen beter kan opnemen. Je kunt het een beetje vergelijken met een sauna voor je haar en hoofdhuid. Stomen is geschikt voor elke haartype, maar de haartypes die van nature droog zijn hebben hier het meeste profijt van.

Vocht en haarproducten dringen beter door

Stomen maakt de haarschubben open waardoor vocht en haarproducten beter in je haar dringen. Als je stoom in combinatie gebruikt met een deep conditioner of een hot oil treatment zal je verbaasd staan hoe zacht en gehydrateerd je haar is. Vooral als je haar een lage porositeit heeft is stomen perfect.

Betere kruldefinitie

Stomen zorgt voor een betere kruldefintie zonder dat je minder volume krijgt. Het laat de krullen perfect bijelkaar komen zonder pluis. Stoom is ook erg handig voor het refreshen van je krullen. Door de stoom kunnen je krullen zich makkelijk vormen en kun je je haar opnieuw in model brengen zonder het nat te maken.

Bevordert de haargroei

Het stomen stimuleert de haargroei doordat het de bloedcirculatie van je hoofdhuid verbeterd.

Houdt je hoofdhuid schoon

Stomen is de beste manier om je hoofdhuid schoon te houden. Als je je haar met shampoo wast kan het voorkomen dat er nog vuil in de poriën blijft. Stomen opent de poriën, verwijdert dode huidcellen en vermindert roos.

Het zorgt voor een betere elasticiteit

Gezonde krullen krimpen en veren terug als je er zachtjes aan trekt. Door het stomen van je haar wordt de elasticiteit van je haar verbetert. Dit komt doordat het meer vocht krijgt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je haar beter is te managen. Doe je bijvoorbeeld regelmatig twist- of braid outs, dan kun je je haar makkelijk stijlen zonder dat je bang hoeft te zijn voor breuk.

Haarverf wordt beter opgenomen

Doordat je haarschubben opengaan kan je nieuwe haarkleur beter in je haar dringen. Hierdoor krijg je een rijkere kleur.

Het maakt je haar super zacht.

Ik stoomde mijn haar vroeger in de badkamer en heb een paar jaar geleden een haarstomer aangeschaft. De voordelen zijn perfect voor mijn droge krullen en het maakt mijn haar zo zacht! Ik kan niet meer zonder en kan het iedereen aanraden.

View Comments (2)
Scroll To Top