Now Reading
De Voordelen Van Een Thee Spoeling Voor Je Haar

De Voordelen Van Een Thee Spoeling Voor Je Haar

Thee is lekker om te drinken, maar wist je dat het ook erg goed is voor je haar? Lees hier welke thee spoelingen je kunt gebruiken en waar ze allemaal goed voor zijn.

Theespoeling Haar

 

Waarom is een theespoeling zo goed?

Een thee spoeling voor je haar klinkt misschien raar, maar het doet echt wonderen! De meeste theesoorten bevatten cafeïne die de bloedstroom verhogen. Door het verhogen van de bloedstroom wordt de haargroei bevordert. Thee is ook rijk aan antioxidanten en aminozuren die helpen bij het versterken van je haar. Thee spoelingen maken je haar zachter, beter kambaar en het zorgt voor glans. En dat is nog niet alles! Bepaalde soorten thee bevatten vitaminen en reinigende eigenschappen die beschermen tegen chemische schade en helpen bij het exfoliëren van de hoofdhuid.

Hoe werkt het?

Je zet een kopje of kan met thee zoals je die gewoonlijk zet. Je kunt kiezen uit theezakjes, maar losse thee kruiden zijn het beste. Was je haar zoals je normaal zou doen en laat de thee ondertussen afkoelen. Na het wassen giet je de thee over je haar en hoofdhuid en masseer dat ongeveer 2 minuten in. Als je klaar bent kun je je haar nog even na wassen met conditioner.

Welke thee kun je gebruiken?

Groene thee

Helpt om haaruitval tegen te gaan en kalmeert de geïrriteerde hoofdhuid.

Rozemarijnthee

Is geschikt voor alle haartypes. Het geeft je haar glans en body. Ook stimuleert het de haargroei en helpt het tegen roos. Daarnaast helpt het grijze haren donkerder te laten worden.

Brandnetelthee

Stimuleert de haargroei en is rijk aan vitaminen en mineralen. Brandnetelthee bevat maarliefst 40 % eiwit per 28 ml. Het verzacht het haar en verbetert de kleur en textuur. Ook helpt het bij roos en een geïrriteerde, droge hoofdhuid.

Hibiscusthee

De infusie van hibiscus geeft geweldige slip en maakt het daardoor makkelijk doorkambaar. Daarnaast stimuleert het de haargroei.

Heermoesthee

Bevat silicium, dat het weefsels in je lichaam inclusief huid en haar versterkt. Heermoes is zeer effectief in het bevorderen van de haargroei. Daarnaast sluit het de haarschubben en stopt het haarbreuk.

Zwarte Thee

Bevat relatief veel cafeïne. De cafeïne blokkeert (DHT), het hormoon dat verantwoordelijk is voor een aantal vormen van haaruitval. Je haar wordt van zwarte thee dus dikker. Het voegt glans toe en maakt je haar zacht.

Doe jij wel eens een thee spoeling?

View Comment (1)
  • Is er ook een bepaalde theesoort specifiek voor vet haar? Ik was mijn haar namelijk niet meer met shampoo en zoek een theesoort om het vet er wat meer uit te spoelen.

    Alvast bedankt voor je reactie!

    Gr. Lydia

Scroll To Top