Now Reading
De 5 Grootste Nadelen Van Gekleurd Haar

De 5 Grootste Nadelen Van Gekleurd Haar

We willen zo nu en dan een ander kleurtje in ons haar. Sommige nemen die stap en kleuren hun haar in alle mogelijke kleuren die er bestaan en sommige twijfelen omdat ze bang zijn voor de consequenties. Overweeg jij je haar te kleuren? Lees dan eerst wat je kunt verwachten als je je haar kleurt.

Natuurlijk kroes krullend haar kleuren

1. Je haar heeft meer vocht nodig

Ons haar is van nature al droog en door het kleuren wordt je haar nog iets droger. Als je nu al moeite hebt met het moisturizen van je haar denk dan goed na of het verstandig is om je haar te kleuren. Hoe lichter je gaat hoe droger je haar wordt. Het is noodzakelijk om regelmatig een deep treatment behandeling te doen om je haar goed gemoisturized te houden.

2. Je moet je haar wat vaker bijpunten

De haarpunten zijn het oudste en meest kwetsbare gedeelte van je haar. Draag je je haar vaak los dan is de kans groot dat je het wat vaker moet knippen. Dit komt omdat de punten sneller droog zijn en misschien continue over je kleding schuren.

3. Je krulpatroon kan veranderen

Zelf heb ik het nog nooit meegemaakt, maar je leest wel eens dat iemand een lossere krulpatroon krijgt door het verven. Het komt vaak voor bij mensen met een wat fijnere haartype en mensen die hun haar bleken. Als je erg dik haar hebt of 1 tintje lichter/donkerder gaat blijft je krulpatroon meestal hetzelfde.

4. Je moet het regelmatig opnieuw kleuren

Een haarkleur vervaagt met de tijd. Je kunt dit proces vertragen door producten te gebruiken die geschikt zijn voor gekleurd haar. Helaas blijft de kleur niet altijd mooi en moet je je uitgroei ook bijwerken.

5. Je haar heeft meer proteïne nodig

Na elke chemische behandeling krijgt je haar een gebrek aan proteïne. Hierdoor wordt het zwak, breekbaar en kan het vocht minder goed opnemen. Het is nodig om na het kleuren een proteïne treatment te doen en wat meer proteïne-rijke producten te gebruiken. Zo houd je je haar sterk.

Wat vind jij het grootste nadeel van je gekleurde haar?

View Comments (3)
  • Het moeten bijkleuren, hoe vaker je kleurt, hoe dunner en fragieler inderdaad je haar wordt..
    Still love it tho ✌️

  • Mijn krullen zijn inderdaad minder sterk geworden door het bleken… Wat kan ik hieraan doen? Of moet ik wachten tot het is uitgegroeid?

Scroll To Top