Now Reading
Review: Crochet Braids

Review: Crochet Braids

Chrochet Braids Review

Misschien ken je de crochet braids haartend al. Ik liet ze afgelopen zondag zetten op het roots-pr event. Crochet braids bestaan eigenlijk al heel lang, maar mensen stapten over naar weaves en hairextensions. Vorig jaar keerde de chrochet braids weer terug als protective style.

Omdat mijn haar nu vrij kort is door de big chop (update coming soon), is het makkelijk om verschillende dingen te proberen. Ik werd door de Black Hair Academy gevraagd of ik het leuk vond om model te zijn voor crochet braids. Natuurlijk wilde ik dat proberen en helemaal door gespecialiseerde kappers.

De Black Hair Academy is een nieuwe allround kapperschool voor mensen die zich willen specialiseren in black hair. Marcia van Eer-Sint Jago is de oprichtster van de Black Hair Academy en heeft ruim 45 jaar ervaring in het kappersvak, waarvan ze dertig jaar lang een succesvolle salon runde. Samen met haar echtgenoot Antonio besloot ze de Black Hair Academy op te richten en haar jarenlange droom te verwezenlijken. De filosofie: Je bent pas een allround kapper, als je ook black hair kunt behandelen, knippen en verzorgen. Samen met curlexpert Dominique Capadose vormt zij inmiddels een geweldig team. Aldo Graytjen heeft mijn haar gedaan en hij geeft ook les op de Black Hair Academy.

Black Hair Academy

Van lnr: Aldo Graytjen, Nandine, Dominique Capadose en eigenaresse Marcia van Eer-Sint Jago

Hoe werkt het?

Als eerst werd mijn haar door een ander meisje gevlochten. De vlechten zijn nodig, omdat je bij chrochet braids individuele plukjes haar door een vlecht rijgt. Dit wordt gedaan met een chrochet naald.

Chrochet Braids 3

In totaal heb ik 4 uurtjes gezeten om uiteindelijk een volle bos haar te krijgen. (Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto’s, deze zijn met een telefoon gemaakt)

Chrochet Braids 2

Toen ik klaar was dacht ik holy shit, wat een haar! Het werd nog even in model geknipt en er is een flink stuk vanaf gegaan. Mijn arm zit sinds vorige week vrijdag in een mitella voor een breuk in m’n elleboog, dus ik vroeg me af hoe ik zou slapen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en kon ik het haar ’s avonds alsnog in een pineapple staart doen. Wat ik leuk vind is dat het er natuurlijk uitziet. Aldo heeft een mooie invisable part gemaakt, waardoor je een natuurlijke scheiding ziet. Ook de voorkant is niet van mijn eigen haar te onderscheiden.

Chrochet Braids 1

Het haar dat is gebruikt, is de Afri Naptural Senagal Bantu Twists die exclusief bij Pakshop.nl verkrijgbaar is. Ze hebben natuurlijk kleuren, maar ook paars, grijs en knalrood. Zoals je op de verpakking kunt zien, zijn het eigenlijk twists, maar de kapper heeft ze uit elkaar gehaald, zodat ik een volumineuze twist out kreeg.

afri naptural senagal bantu twists

Er zijn in totaal 4,5 pakken haar gebruikt. De krullen zijn syntetisch, maar voelen lekker zacht aan. Waar ik vooral blij om ben, is dat het haar erg licht is. Ik heb 4,5 pak haar op mijn hoofd, maar zo voelt het niet. Ik ben erg tevreden met het resultaat en ga het zeker weer opnieuw doen.

Mocht je ook crochet braids willen proberen; Aldo is echt een aanrader en bij pakshop.nl kun je verschillende soorten haar kopen. De crochet braids die ik heb gebruikt kosten €13,99 per pak. Wil je het haar of iets anders bestellen, gebruik dan de code PAKCURLYHAIRTALK en ontvang 5% korting.

Nan

View Comment (1)
  • Beste Nandine,
    Hoe lang blijft het haar goed zitten?
    En hoe kom je ik bij Aldo? Heb je contact gegevens?

Scroll To Top