Now Reading
5 Handige Tips Voor Fijn Krullend Haar

5 Handige Tips Voor Fijn Krullend Haar

Fijn krullend haar

Je haar kan er vol uitzien, maar dat betekent niet dat je dik haar hebt. Heb je fijn krullend haar, lees hier dan 5 handige tips.

Wanneer heb je fijn haar?

Fijn haar heeft twee lagen de cortex en de cuticula, terwijl de meeste haartexturen ook de binnenste laag medulla hebben. Fijn haar is de meest breekbare haartextuur. Mensen met fijn haar kunnen gewoon een bos haar hebben want fijn haar betekent niet dat je dun haar hebt. Het enige verschil is dat ze dunne draden hebben. Weet je niet zeker of je fijn haar hebt: Lees hier meer informatie over de verschillende haarstructuren en dichtheid van je haar.

Behandel het alsof het je kostbaarste bezit is

Fijn krullend haar is erg breekbaar. Je hoeft er maar even te hard aan te trekken en het breekt af. Behandel je haar daarom alsof het je kostbaarste bezit is.

Kijk uit met ruwe materialen

Omdat fijn krullend haar zo breekbaar is, moet je oppassen met ruwe materialen. Denk aan een ruwe handdoek of een wollen sjaal. Je haar schuurt hier tegenaan en dat is niet goed voor je fijne haarstrengen.

Kies het juiste kapsel

Fijn haar zit meestal platter dan grof krullend haar. Hierdoor kost het meer moeite om volume te creëren. Als je volume wilt, vraag je kapper dan of ze laagjes wilt knippen. Hierdoor valt het minder plat dan als het op één lengte is.

Kijk uit met protective styles

Je hoeft ze niet helemaal over te slaan, denk alleen goed na over welke styles je haar niet laten breken. Protective hairstyles zoals vlechten, vereisen vaak veel manipulatie dat kan leiden tot haarbreuk.

Gebruik niet te veel haarproducten

Fijn haar staat bekend om het snel vet worden en verzwaren. Je kunt daarom het beste lichte producten gebruiken en kiezen voor lichte oliën zoals: avocado olie en jojoba olie.

Scroll To Top