Now Reading
Cantu Shea Butter Natural Hair Coconut Curling Cream

Cantu Shea Butter Natural Hair Coconut Curling Cream

DSC_0714

In Amerika is de Cantu Shea Butter Natural Hair Coconut Curling Cream al een tijdje verkrijgbaar, maar sinds kort kun je het ook in Nederland kopen. We kennen het merk Cantu natuurlijk van de bekende Cantu Shea Butter Leave In Conditioning Repair Cream. Ik heb de nieuwe Coconut Curling Cream een paar keer voorbij zien komen op YouTube dus ik was erg benieuwd naar dit product.

De Cantu Shea Butter Natural Hair Coconut Curling Cream kost €10,95 en bevat 340 gram.

[line]

Wat Cantu zegt over het product:

Cantu Natural Hair Coconut Curling Cream definiëert, hydrateerd en maakt je krullen beheersbaar. Het maakt het zacht glanzend en hydrateerd het diep. Gemaakt met 100% Pure Shea Butter en geformuleerd zonder chemicaliën of agressieve ingrediënten. Cantu voor Natural Hair herstelt je echte authentieke schoonheid. Omarm je krullend, kinky of golvend haar met Cantu voor Natural Hair.

Geen Mineraal olie, sulfaten, parabenen, siliconen, phthlaten, gluten, paraffine, propylene glycol, PABA en DEA.

Niet op dieren getest.

DSC_0706

Het product komt in een pot en heeft bijna dezelfde verpakking als de bekende Cantu Shea Butter Leave in. De crème ruikt uiteraard naar kokos. In het begin is het een vrij sterke kokos geur maar zodra je haar droog is valt het reuze mee.

DSC_0707

De ingrediënten van dit product vind ik redelijk. Wat me direct opvalt is dat er Petrolatum inzit. Petrolatum is een mineraal olie (vaseline). Het is gek dat dit erin zit want op de verpakking staat NO MINERAL OIL. Petrolatum is vettig en zorgt heel snel voor build up, op je haar en hoofdhuid. Om Petrolatum uit je haar te wassen heb je een sulfaat shampoo nodig en dat is niet zo handig als je net als ik een conditioner washer bent, en je haar maar 1x in de maand met een clarifying shampoo wast. Als je haar goed reageert op shampoo’s met sulfaten, dan hoeft petrolatum geen probleem te zijn. Het heeft net als siliconen de werking om je haar te coaten en een beschermlaagje te creeren.

Behalve de vaseline zitten er veel goede ingredienten in waaronder shea butter, cocos olie, argan olie, avocado olie, jojoba olie, almond olie en dat allemaal voor zo een lage prijs.

DSC_0710

Bij het aanbrengen van het product schrok ik een beetje. De crème is erg dik en blijft vrij lang op je haar liggen. Je haar kan hierdoor wit uitslaan. Ik heb dit product op verschillende manieren gebruikt. De eerste keer heb ik het voor mijn wash en go gebruikt als styler. Om eerlijk te zijn was ik niet erg tevreden over het resultaat. Mijn haar zag er in het begin mooi uit, maar toen het opdroogde was het pluizig en het voelde erg vettig maar tegelijkertijd droog aan (klinkt raar maar kan het niet anders omschrijven).

DSC_0708

Ik heb de crème ook gebruikt voor mijn twist out en over dat resultaat was ik wel tevreden. Het gaf goede hold en het maakte mijn haar mooi glanzend. Hoewel ik tevreden was over het resultaat van mijn twist out, ben ik niet erg tevreden over dit product. Toen ik mijn haar had gewassen voelde het erg droog en het leek alsof ik zware product build up had. Ik moest uiteindelijk een sulfaat shampoo gebruiken om alle Petrolatum (mineraal olie, vaseline) eruit te wassen. Mijn haar heeft echt wat te verduren gehad en voelde daarna nog 2 dagen droog aan. Ik vind het jammer dat Cantu de Petrolatum niet heeft weggelaten want de overige ingrediënten zijn prima en het zou een geweldig product zijn zonder dat ingrediënt.

Conclusie: Dit product is echt een tegenvaller. Ik had gehoopt dat het een goed product was. Er zitten best veel goede ingrediënten in en het is niet duur, maar Petrolatum is niet geschikt voor mijn haar, het zorgt te snel voor build up.

DSC_0705

De Cantu Shea Butter Natural Hair Curling Cream is te koop bij verschillende black hair winkels en kost €10,95

View Comments (2)
  • Dat van die Petrolatum viel me ook al op. Ik begrijp echt niet dat ze erop kunnen zetten “no mineral oil” terwijl er toch petrolatum in zit. Ik was eerste helemaal gek van dit product, maar ik krijg er laatste tijd ook een rare droge laag van op m’n haar.

    • Ja de tekst op de verpakking is een beetje misleidend en niet tof van ze. Als ze de Petrolatum hadden weggelaten was het waarschijnlijk een heel goed product!

Scroll To Top