Now Reading
Alles wat je moet weten over het verven van krullend haar

Alles wat je moet weten over het verven van krullend haar

Krullen verven

Je haar een ander kleurtje geven is natuurlijk hartstikke leuk! Helaas komt het verven van krullend haar niet zonder gevolgen. Waar moet je op letten en wat kun je verwachten als je je haar gaat verven? Of misschien heb je al gekleurd haar en wil je weten hoe je dit kunt herstellen? Lees hier alles wat je moet weten over het verven van krullend haar.

 

Verschillende soorten haarkleuring

Je kunt je haar op verschillende manieren verven. De ene optie is minder schadelijk dan de andere. Van licht naar donker haar zal minder schade geven dan van donker naar licht haar.

 

Tijdelijke haarkleuring: Dit is geen echte haarverf. Deze haarverf trekt niet in de haarschacht en is na 1 a 2 wasbeurten uit je haar. Deze verf heb je in een kleurspoeling, spuitbus, spray, gel of schuim. Omdat de kleur niet in de haarschacht trekt geeft deze vorm van kleuren het minste schade aan je haar.

 

Semi- permanente haarkleuring: Deze haarkleuring vervaagt na ongeveer 4 tot 10 wasbeurten. De verf trekt wel in de haarschacht, maar het is minder schadelijk dan permanente haarkleuring. Je kunt je haar met deze haarverf niet lichter maken. Wel blijft de haarkleur langer zichtbaar als het haar vooraf is gebleekt.

 

Permanente haarkleuring: Deze haarkleuring is blijvend en zal moeten uitgroeien. Deze haarkleuring trekt in de haarschacht, waardoor je haar droog aan kan voelen. De verf zal uit moeten groeien, maar de kleur vervaagt wel na een aantal wasbeurten. Met een permanente haarkleuring kun je je haar lichter maken.

 

Zelf doen of de kapper?

Een kleurspoeling kun je makkelijk zelf doen. Als er iets mis gaat weet je dat de kleur er snel weer uit gaat. Een kleurspoeling beschadigd je haar ook het minst. Wil je een grote verandering, dan is het aan te raden om een kapper te zoeken die ervaring heeft met het verven van krullend haar. Krullend haar is gevoelig voor haarverf, dus je wilt het echt niet 3 keer opnieuw doen. Hoe lichter je gaat, hoe meer je haar beschadigd. Het kan voorkomen dat je krulpatroon na het verven iets losser wordt. Dit kan blijvend zijn als het haar te erg is beschadigd. 

 

Neem de tijd

Als je van licht naar donker gaat, kun je dit in 1 keer doen. Als je van donker naar licht gaat is het verstandig om dit geleidelijk te doen. Een professionele kapper raadt dat meestal ook aan. Ze beginnen met highlights tot je haar volledig lichter is. Zo krijgt je haar de tijd om te herstellen en kan je goed zien hoe je krullen op de haarverf reageert.  

 

Je zal meer haarmaskers moeten gebruiken

Krullend haar is van nature droog en daarom zijn deep conditioners our best friend. Besef goed dat als je je haar verft, je de deep conditioner behandelingen in het begin niet kan overslaan. Vooral als je krulpatroon na het verven losser is geworden. Er zijn speciale haarmaskers die gekleurd haar herstellen. Een voorbeeld is de Olaplex 3 voor thuis. Een goede kapper gebruikt vooraf aan het verven de Olaplex 1 om je haar te beschermen.

 

Lees hier meer over Olaplex: De Nieuwe Antibiotica Voor Je Haar

 

Je haar wordt wat doffer

Na het verven glanst je haar minder. Bij gezond haar zijn de haarschubben gesloten, waardoor er een glad oppervlakte ontstaat. Op een glad oppervlakte ze je licht weerkaatsen en dat is de glans die wij zien. Verf opent de haarschubben. Als de haarschubben open zijn zie je geen weerkaatsing van het licht en oogt het haar wat doffer. 

 

Lees hier 8 Manieren Om je Haar Meer Glans Te Geven

 

Kijk uit met hitte

Krullend haar en een stijltang zijn al geen goede vrienden. Gekleurd, krullend haar en de stijltang al helemaal niet! Tijdens het gebruik van de tang zal je merken dat je steeds kleine stukjes haar verliest. Dit zijn je haarpunten, het zwakste gedeelte van je haar.

 

Andere producten

Gekleurd haar heeft andere behoeftes dan natuurlijk haar. Er zijn producten die je kleur langer mooi houden. Ook is het vooral in het begin, belangrijk dat je herstellende producten gebruikt. Dat zijn proteïne rijke haarproducten die je krullen tegelijkertijd hydrateren. Probeer de haarschubben te herstellen door je haar minder vaak te wassen en minder agressieve producten te gebruiken.

 

Scroll To Top