Now Reading
8 Kruiden & Oliën Die De Haargroei Bevorderen

8 Kruiden & Oliën Die De Haargroei Bevorderen

Factoren die je haargroei beïnvloeden zijn genen, voeding, leeftijd, gezondheid en styling technieken. Haar groeit gemiddeld 1,25 cm per maand maar er zijn een aantal kruiden en oliën die je haargroei kunnen bevorderen.

haargroei stimuleren

1. Pepermuntolie

Pepermuntolie stimuleert de haarfollikel door het verhogen van de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer. Haar groeit het beste als de follikels genoeg zuurstof hebben.

2. Lavendelolie

Deze zoet ruikende olie heeft antibacteriële eigenschappen die de hoofdhuid schoon en de poriën open houden.

3. Castor olie

Als het gaat om de haargroei is castor olie echt geweldig! Wanneer je je hoofdhuid masseert met de olie, stimuleer je de haarzakjes wat leidt tot nieuwe en een snellere haargroei. De olie wordt makkelijk geabsorbeerd door de hoofdhuid en het helpt haarfollikels om extra haar te laten groeien waardoor je ook nog eens dikker haar krijgt.

4. Rozemarijnolie

Rozemarijnolie staat bekend om haar hoofdhuid stimulerende eigenschappen. Rozemarijnolie verwijdt de bloedvaten en zorgt ervoor dat de haarzakjes worden gestimuleerd om haar te laten groeien. Het maakt het haar ook sterker zodat het minder snel uitvalt en helpt bij vroegtijdig grijs worden.

5. Aloë vera

Aloë Vera heeft meer dan 20 mineralen en een overvloed aan vitaminen zoals A , C , en E. Het helpt haar te laten groeien door het verminderen van de overproductie van talg. Overmatig talg kan de haargroei vertragen omdat je poriën verstopt raken.

6. Brandnetel

De voedingsstoffen helpen bij het voorkomen van overproductie van DHT (een hormoon dat zorgt voor kaalheid).

7. Groene thee

Groene thee іѕ 1 van de bеѕte kruiden tegen haaruitval voor mensen met Alopecia (mannelijke en vrouwelijke kaalheid) Groene thee bevat antioxidanten die ervoor zorgen dat de follikels hun normale werking kunnen hervatten.

8. Heermoes (horsetail)

Heermoes is een zeer belangrijke kruid dat helpt bij het versteken van haar en nagels. Vooral het mineraal silica wat erin zit speelt een belangrijke rol bij het versterken van het haar.

View Comments (2)
  • Misschien een stomme vraag maar…. Is dit een treatment voor het haar of is het de bedoeling dat de olie, nadat je je haar in model hebt gebracht, in het haar blijft zitten?

    • Je kunt het op verschillende manieren gebruiken. De kruiden moet je meestal wel mengen maar de oliën kun je bijvoorbeeld gewoon in je haar laten of een hot oil treatment mee doen en daarna uitspoelen. Veel masseren ook hun hoofdhuid met de oliën.

Scroll To Top