Now Reading
7 Anti Haarbreuk Tips

7 Anti Haarbreuk Tips

Of je nu golvend, krullend of kroeshaar hebt, we willen allemaal hetzelfde: mooi, gezond uitziend haar. Maar een factor die een gezonde haargroei kan belemmeren is breuk. Hier zijn een aantal anti haarbreuk tips.

haarbreuk

1. Kies een natuurlijk haarproduct

Kies verstandig je haarverzorgingsproducten. Veel producten bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je haar. Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) en Sodium Laureth Sulfaat (SLES), komen beiden vaak voor in zeep en shampoo en kan schadelijk zijn voor je haar en hoofdhuid. Veel voorkomende ingrediënten in natuurlijke haarproducten kunnen helpen de gezonde haargroei te stimuleren en voorkomt breuk.

2. Knip af en toe je puntjes

Ja ik weet het, als je je haar wilt laten groeien wil je echt niet denken aan een knipbeurt. Helaas is het nodig om eens in de zoveel tijd je puntjes te knippen om je haar te ontdoen van de droge, beschadigde en gespleten haarpunten. Een gespleten haarpunt blijft namelijk net zo lang splijten totdat het de hoofdhuid heeft bereikt, met als gevolg dat je haar niet langer wordt. Vertel je kapper dat je je haar laat groeien en dat je alleen de punten wilt knippen.

3. Beperk het gebruik van hete apparaten

Wees voorzichtig met het gebruik van een hete stijltang, föhn en zelfs het wassen van je haar met water dat te warm is. Dit kan schadelijk zijn voor je haar. Warmte veroorzaakt droogheid, wat zal resulteren in haarbreuk. Kies indien mogelijk, voor drogen aan de lucht.

4. Hydrateren

Hydrateren is essentieel voor een haarbreuk behandeling. Goed gehydrateerd haar is minder gevoelig voor breuk en droogte.

5. Laat je haar los en vermijd overmatige manipulatie

Je haar vaak te strak naar achter kammen of je haar te strak vlechten kan ook leiden tot haarbreuk. Probeer het gebruik van haaraccessoires, die ervoor zorgen dat je haar op splitst en breekt, te minimaliseren. Ontspan en laat je haar los. Te veel borstelen, kammen en wassen brengt ook schade aan je haar. Probeer elke dag wassen van je haar te vermijden want dit kan ertoe leiden dat je haar zijn natuurlijke vocht verliest en het creëert droog en broos haar.

6. Gebruik de juiste borstel of kam

Zorg ervoor dat je de juiste kam of borstel gebruikt voor je haar. Gebruik een grove kam of kies ervoor om je haar na het wassen te kammen. Wees voorzichtig met het kammen van volledig nat haar, nat haar is kwetsbaarder dan droog haar. Gebruik een leave-in-conditioner om je haar makkelijker te kunnen kammen.

7. Gezonde voeding

De beste haarbreuk behandeling is soms gewoon goede voeding. Net als bij de rest van je lichaam, zal de juiste voeding en vitaminen weerspiegelen in de gezondheid van je haar. Als je gezond eet zul je sterker en gezonder zijn van binnen en buiten. Fruit, groenten, eiwit en veel vocht kan helpen met het bereiken van de weelderige lokken die je wenst.

View Comments (2)
Scroll To Top