Now Reading
Winter haarverzorging

Winter haarverzorging

En uit het niets is het weer hartje winter. Sneeuw vlokken uit de lucht, verwarmingen die aan staan. De droge lucht en de koude wind zijn van invloed op de gezondheid en het uiterlijk van je haar. In de wintermanden heeft ons haar altijd wat extra verzorging nodig. Net zoals we tegen pluizen vechten tijdens de vochtige zomermaanden, wil je schade aan je haar tijdens de koelere droge maanden ook voorkomen. Hier zijn 5 tips om je haar in de winter gezond en mooi te houden.

winter haarverzorging

1. Vocht

De winter kan een geweldige tijd zijn voor krullenbollen, aangezien de frizz veroorzakende luchtvochtigheid samen met de temperatuur daalt. Maar het koude weer in combinatie met de verwarming, kan ook schade aanrichten op je haar waardoor het er uitgedroogd en broos uit gaat zien. Om de strijd van de droogte te winnen, is het essentieel dat mensen met krullen zich houden aan een strikte deep-conditioning treatment. Deep conditioning staat minstens een keer per week (twee keer als je haar erg droog is). Met een diepe conditioner krijgt je haar de nodige vocht. Honing is een natuurlijke vochtinbrenger en helpt je haar vocht vasthouden, waardoor het een geweldige behandeling voor droog, winter haar is. Honing kan zijn toegevoegd aan shampoos, conditioners, diepe conditioners en oliën.

2. Vermijd Proteïne

Uitdrogende shampoos met te veel proteïne zijn niet geschikt voor de winter maanden. Te veel eiwitten kan zorgen voor kroezende of pluizende krullen. Je haar heeft in de winter meer moisturizer nodig en als je te veel protiene gebruikt moet je nog meer moisturizer gebruiken om het vocht in je haar te houden.

3. Natuurlijke Oliën 

Natuurlijke oliën zoals jojoba, rozemarijn en lavendel zijn zo belangrijk in de koelere maanden. Ze helpen om je hoofdhuid en het haar in goede conditie te houden.

4. Meer Producten

Binnenlucht is zeer uitdrogend voor krullend haar, zorg ervoor dat je een extra product gebruikt. Luister naar je haar als het droog aanvoelt. Vergeet niet dat krullend haar meestal droog is, dus wees niet bang om wat extra van het product in je haar te doen.

5. Diffuser

Een wash and go is geen optie in de winter en vooral niet als het vriest. Zorg dat je een goede diffuser hebt om je haar droog te maken. Zolang het tanden heeft, is het ontworpen om het beste van je krullen te maken. Zet het op een lage snelheid. Dit kan even duren, maar als je geduldig bent, zul je blij zijn hoe mooi je krullen eruit zien!

 

Scroll To Top