Now Reading
5 Tips Voor Mooie En Gezond Uitziende Krullen

5 Tips Voor Mooie En Gezond Uitziende Krullen

Mooie krullen

Krullenbollen vragen zich vaak af waarom hun lokken niet zo glanzend zijn als hun steil harige vriendinnen. In het algemeen is dat, omdat krullend en golvend haar droger is dan steil haar en omdat veel mensen met krullen, dingen doen die hun natuurlijke haren verstoren. Dus hoe houd je pluizen op afstand en hoe krijg je ook zo een mooie glans? Het is eenvoudig!

Mooie krullen

1. Was je haar niet te vaak

De eerste grote fout die veel krullenbollen maken is elke dag hun haar wassen. Dagelijks je haar wassen verwijderd de glans en de natuurlijke oliën van het haar, waardoor het moeilijk is te behandelen. Zoek een shampoo en conditioner die speciaal is ontworpen voor krullend haar.

2. Gebruik een goede shampoo

Siliconen zijn een glans gum, maar wat raar is, het zit toch in veel glans producten. In het begin lijken de siliconen glans aan je haar te geven, maar uiteindelijk is dat schijn en verandert je haar in een ongezonde, zware, doffe, vettig uitziende strobos. Alcohol is ook niet geschikt want het droogt uit en krullend haar is van nature droog genoeg. Lees etiketten en kijk voor styling producten die siliconen-vrij en alcohol-vrij zijn.

3. Gebruik geen ruwe dingen op je haar

Je haar heeft kleine schubben, dingen die ruw zijn maken je haar schubben open. Badstof handdoeken en haarborstels zijn eigelijk ook te ruw voor je haar. Sommige curlies gebruiken dan ook een oude t-shirt om hun haar te drogen. Een kam met grote tanden is een goede vervanger voor de haarborstel. Kussenslopen van satijnen stof of een satijnen sjaal op je hoofd zorgen er ook voor dat je krullen mooi blijven en de glans behouden blijft. Katoenen kussenslopen nemen namelijk moisturizer op.

4. Over-styling

Wat veel vrouwen met krullend haar zich niet realiseren, is dat de meeste moeite die ze doen om hun haar perfect te krijgen eigenlijk meer kwaad doet dan goed. Stop de over-styling en gebruik de juiste producten. Te veel producten in je haar is niet goed voor je krullen. Als een bepaald product niet werkt voor jouw haar, gooi het dan weg!

5. Pas op met hitte

Het ergste wat je kunt doen is je haar behandelen met hete apparaten. Alles wat te heet is zuigt al het vocht uit je lokken. Dit geldt ook voor warm water, stijltangen en föhns (als je een haardroger nodig hebt, gebruik dan een diffuser). Het is erg belangrijk om een heat-protector te gebruiken om te helpen de schade te beperken. Als je geen hitte bescherming gebruikt kunnen je krullende lokken steile strengen krijgen.

View Comments (9)
 • Ik heb walgelijk veel producten, maar 1 blijft favoriet.
  Na het doucehn gebruik ik creme voeding van de kruidvat!… simpel en goedkoop en ik kneed mn krullen in een handomdraai glanzend.

  • Iedereen heeft idd een favoriete product. Als dat voor jou werkt zou ik het zeker blijven gebruiken!

  • Gisteren zat mijn haar fantastisch en riep ik Ik moet het nu zoalng mogelijk niet wassen! Maar dat is vies. Maar toch!’ en na een nacht slapen zat het vanmorgen verschrikkelijk. Tot zover de haar-was-planning van deze week Ik las ooit (volgens mij in Memoirs of a Geisha) dat geisha’s slapen zonder kussen, maar met een balkje om hun nek te ondersteunen en hun kapsel te behouden lijkt me af en toe het lijden waard..

 • Mijn favoriete product is de lustrasilk curl max argan oil curl activator! Ruikt heerlijk en op dit moment gebruik ik de ”ligt variant”. Fijn detail is dat het geen alcohol bevat, dus het droogt mijn krullen niet uit 🙂

  • Mijn haar zit juist vreselijk als ik het nie9t was! Mijn haar is te keurllrig om uit te kammen na een nacht slapen (want dan pluist het alle kanten op) en te stijl om het niet te doen (want zonder borstelen hangt het in rare strengen waardoor het vreselijk vet lijkt). Ik duw dus elke morgen mijn hoofd even onder de kraan, en dan daarna ff6hn ik het met zo’n diffuser ding.

   • Ga eens snel The Curly Girl The Handbook kopen (boek). Echt, sinds ik het ontdekt heb wil ik alle ceruils redden’ ^_^ Ik heb nu wel mooie reclamekrullen :-p Best of all? Tis gewoon mijn eigen krul, alleen zo verzorgd dat ze er daadwerkelijk uitkomen!

 • Hey ! x

  Ik heb veel krullen alleen mijn krullen worden erg snel erg pluizig en droog, wat kan ik hier tegen doen?

  x

 • Je kan een andere moisturizer proberen die je haar de hele dag gehydrateert houdt. 1x in de week een deep conditioner doet ook wonderen!

  Succes!

 • Hi,

  Ik had een bos haar maar die heb ik anderhalf jaar geleden geknipt. Ik zit nu dus in een fase dat ik mijn natuurlijk haar eigenlijk al terug heb maar 2cm vanaf de punten zijn nog straighthaar. Los daarvan is de voorkant van mijn haar het gebied waar ik mijn middenscheiding altijd plaats stijl tot en met bij mijn hoofdhuid ik snap niet waarom dat niet verandert.

  Enige tips ik ben de hoop verloren

Scroll To Top