Now Reading
Welke Conditioner Past Bij Jouw Haartype?

Welke Conditioner Past Bij Jouw Haartype?

Of het nu de koude, droge of warme dagen zijn. Conditioning behandelingen zijn essentieel voor de gezondheid van natuurlijk haar. Mensen met golvend, krullend of kroeshaar hebben dat allemaal nodig om de gezondheid van het haar te stimuleren, maar ze hebben allemaal verschillende conditioners nodig. Sommige mensen zeggen dat je gewoon elke conditioner kunt gebruiken, maar dat is niet waar. Golvend, krullend en kroeshaar reageren allemaal anders op het weer en vocht. Er zijn zoveel factoren die meespelen in het kiezen van de beste conditioner. Een goede conditioner houdt rekening met alles, van weersomstandigheden, een droge en vette hoofdhuid tot gekleurd haar. Een conditioner is de basis voor mooie krullen.

conditioners krullen

Golvend haar (Type 2)

Als je golvend haar hebt wil je geen conditioner dat je haar verzwaard. Dat is de reden waarom de conditioner die je kiest moet helpen bij het behouden van je golven. De beste manier om dit te doen is door zware deep conditioners te vermijden en vasthouden aan een lichte conditioner.

Krullend haar (type 3)

Krullend haar kan tegen een zwaardere conditioner. Je haar heeft meer vocht nodig, vooral tijdens de koude wintermaanden. Een deep conditioner geeft voedingsstoffen en vocht aan het haar. Wekelijks een deep conditioner behandeling zal je haar goed doen.

Kroeshaar (type 4)

Hoe dikker je haarstructuur, hoe beter je haar tegen een zwaardere conditioner kan. Dit komt omdat kroeshaar in tegenstelling tot golvend haar, meer vocht nodig heeft en dus meer gewicht aankan. Deep conditioners zorgen ervoor dat je haar niet te veel krimpt en het geeft glans aan je haar. Het belangrijkste is dat het helpt vocht beter te absorberen. Op lange termijn zijn er dan minder klitten en gespleten haarpunten.

Scroll To Top