Now Reading
13 Anti-Frizz Tips Voor Krullend Haar

13 Anti-Frizz Tips Voor Krullend Haar

De grootste struggle van een curly girl is de continue strijd tegen frizz. Het is niet altijd makkelijk, maar met deze 13 anti-frizz tips help ik je op weg. 

frizz tips

1. Bewaar je haarproducten in de koelkast

Bewaar je leave-in conditioner in de koelkast. Dit geeft je haar meer glans, voorkomt frizz en zorgt ervoor dat de cuticula wordt gesealed.

2. Spoel je haar na met koud water

Leuk is anders maar het helpt echt! Naast dat het frizz voorkomt geeft het je haar ook een mooie glans. Als je niet zo goed tegen koud water kan, kun je je haar in de wasbak naspoelen.

3. Deep conditioner

Gebruik haarmaskers die gemaakt zijn om je haar diep te hydrateren en om frizz te voorkomen. Goed gehydrateerd haar is minder snel pluizig. Zie hier een DIY anti-frizz haarmasker.

4. Kies de juiste ingrediënten

Gebruik niet te veel producten met alcohol want deze kunnen je haar erg uitdrogen. Niet alle alcohol is slecht voor je haar. Zie hier welke goed zijn en welke slecht. Aloë vera is bijvoorbeeld een ingrediënt dat erg goed helpt tegen frizz.

5. Gebruik geen handdoek

Een handdoek maakt je haar erg pluizig. Gebruik liever een microvezel handdoek of een oud t-shirt om je haar te drogen.

6. Gebruik je stylingproducten op nat haar

Om frizz te voorkomen kun je je haarproducten het beste op nat haar aanbrengen, zodat je krullen zich daarna goed kunnen vormen.

7. Raak je haar niet te vaak aan

Hoe leuk het ook is om met je krullen te spelen. Het wordt er alleen maar pluizig door.

8. De twirl methode

Met de twirl methode draai je elke krul om je vinger. Hierdoor worden je krullen extra gedefinieerd en perfect gevormd. Zie hier hoe het werk.

9. Kam je haar wanneer het nat is

Kam je haar wanneer het nat is. Zo kunnen je krullen zich goed vormen zonder dat je krulpatroon wordt verstoord.

10. Satijnen kussensloop

Slapen op een satijnen kussensloop doet wonderen voor je haar. Je haar glijdt over je kussen waardoor je minder pluizig haar krijgt. Daarnaast is een satijnen kussensloop ook nog eens goed voor je huid.

11. Gebruik niet te vaak shampoo

Gebruik niet te vaak shampoo, hier wordt je haar droog van en gaat het pluizen. Gebruik liever wat vaker een conditioner zodat je haar gehydrateerd blijft.

12. Skip heat styling

Probeer de heat tools te laten liggen. Mensen die hun haar vaak föhnen en steilen hebben vaker last van pluizige krullen.

13. Breng een bezoekje aan de kapper

Mooi haar begint bij gezond haar zonder droge punten. Wees niet bang om een paar centimeter van je haar te halen. Het groeit echt weer terug!

Scroll To Top