Now Reading
5 Redenen Waarom Sporten Goed Is Voor Je Haar

5 Redenen Waarom Sporten Goed Is Voor Je Haar

Wist je dat sporten net als gezond eten de sleutel is naar mooi en gezond haar? Lees hier 5 dingen die sporten met je haar doet.

Sporten gezond haar

1. Sporten is gunstig voor ons hele lichaam

Regelmatige lichaamsbeweging versterkt het cardiovasculair systeem, vermindert het risico van ziekte en een aantal medische aandoeningen die de haargroei kunnen beïnvloeden. Het hebben van een gezond lichaam is een goede basis voor gezond haar, sterke nagels en een stralende huid. Hoe gezonder we zijn, hoe beter ons lichaam functioneert.

2. Sporten voorkomt haaruitval

Stress is een veel voorkomende redenen van haaruitval. Door sporten maakt ons lichaam het hormoon serotonine aan dat helpt om stress te voorkomen. Hierdoor krijg je dus ook minder last van haaruitval.

3. Sporten voorkomt verstopte haarfollikels

Wanneer we sporten, zweten we en worden gifstoffen en afvalstoffen via de poriën uit onze lichaam gespoeld. Hierdoor kan de hoofdhuid zich ontdoen van verstopte haarfollikels waardoor er ruimte is voor nieuwe haargroei.

4. Sporten verbetert de haargroei

Sporten verhoogt de bloedtoevoer en circulatie van onze huid en hoofdhuid . Een goede doorbloeding resulteert in meer voedingsstoffen en zuurstof naar de hoofdhuid waardoor de haargroei wordt gestimuleerd.

5. Sporten verbetert de celregeneratie

Regelmatig bewegen helpt ons beter slapen. Betere slaap resulteert in een betere celregeneratie / vernieuwing voor zowel huid als haar.

View Comments (2)

Comments are closed

"
Scroll To Top