Now Reading
Zo Houd Je Je Krullen Tijdens En Na Het Sporten In Shape

Zo Houd Je Je Krullen Tijdens En Na Het Sporten In Shape

Sporten is een geweldige basis voor mooi haar, maar hoe houd je je krullen in shape tijdens en na het sporten?

Krullend haar en sport

Maak het vast

Naast dat het prettiger sport is het aan te raden om met vast haar te sporten. Als je lang haar hebt kun je je haar in een paardenstaart doen of in een hoge of lage knot. Als je wat korter haar hebt is een zweetband meestal voldoende. Hierdoor blijven je krullen beter in model.

Houd het simpel

Sport je meerdere keren in de week, dan is het niet verstandig en zonde van je tijd om een ingewikkeld kapsel te creëren. Houd het simpel en kies voor buns, twists, vlechten of een staart.

Drogen

Om je krullen in shape te houden is het belangrijk om je haar na een workout goed te laten drogen, zo voorkom je ook dat je haar gaat pluizen. Heb je weinig tijd, gebruik dan een föhn om het droogproces te versnellen.

Wassen

Zweet maakt ons haar droog en broos. Als je vaak sport is het noodzakelijk om je haar meerdere keren per week te wassen. Zo bescherm je je lokken en ruikt je haar ook lekker fris. Je kunt je hoofdhuid na het sporten ook masseren met pepermuntolie. Dit voorkomt build-up van zweet. Maak een schema en plan je washdays tussen je workouts. Dit scheelt een hoop tijd en frustratie.

Prioriteiten 

We love our curls, maar sporten is ook belangrijk! Kies nooit je haar boven een gezonde leefstijl want mooi haar begint bij een goede gezondheid. Bovendien heeft sporten een zeer gunstig effect op je haargroei. Lees er hier meer over.

View Comment (1)
  • Ik doe het altijd in een staart en na het sporten maak ik m n haar meteen los, ik maak m’n handen nat en ga door m’n haar heen aan de linkerkant en dan maak ik m’n handen weer nat en doe ik de andere kant (het deel haar dat vast bij zit bij m’n hoofd). Omdat het altijd zo plat wordt en de krullen veranderen in slag bij mij, maar dat ligt natuurlijk ook aan je krultype..

Scroll To Top