Now Reading
10 Ingrediënten Die Je WEL In Je Haarproducten Wilt

10 Ingrediënten Die Je WEL In Je Haarproducten Wilt

Ingrediënten krullen

We gaan steeds vaker natuurlijke ingrediënten gebruiken en dat is niet zo raar. Natuurlijke ingrediënten werken voor iedereen en maken je haar gezonder en sterker. Er zijn een aantal ingrediënten die erg populair zijn. In dit artikel lees je welke dat zijn.

Shea Butter

Shea butter is een verzachtend boter en een goede sealer, dat betekent dat het zorgt voor een laagje olie op de top van het oppervlak van een haarstreng. Dat vermindert de hoeveelheid vocht (water) dat verloren gaat. Shea butter wordt ook al eeuwenlang gebruikt om een droge, jeukende hoofdhuid te verzachten. Het absorbeert makkelijk in de hoofdhuid zonder dat het je poriën verstopt. Lees hier meer over shea butter.

Kokosolie

Veel natuurlijke haarproducten bevatten kokosolie. Kokosolie is perfect voor het behouden van vocht in het haar en voor het toevoegen van proteïne. Lees hier meer voordelen van kokosolie.

Aloë Vera Juice/Gel

Aloë Vera werkt als een natuurlijke conditioner. Het maakt je haar zacht, geeft het glans, vermindert frizz, versterkt het haar en helpt tegen haaruitval. Aloë Vera is ook een geweldig ingrediënt om je eigen spritz mee te maken.

Vegetable Glycerin

Haarproducten met plantaardige glycerine fungeren als goede moisturizer. Plantaardige glycerine creëert ook een laagje olie over de haarstreng, dus helpt bij het vasthouden van vocht. Combineer het met aloë vera sap om een nog betere spritz te maken!

Jojoba Olie

Jojoba olie is een olie dat het meeste lijkt om de huid eigen oliën. Het is zeer geschikt voor droog haar en het helpt bij het voorkomen van haarbreuk. Het sealt je haar en zorgt ervoor dat vocht in je haar blijft. De olie is geurloos en het is 1 van de lichtste oliën die er is. Als je fijn haar hebt, is deze olie perfect want het maakt je haar niet zwaar en laat het niet super vettig aanvoelen. Lees hier meer over jojoba olie.

Olijfolie

Olijfolie is een van de top verzachtende middelen waarvan bekend is dat het beter in het haar dringt dan andere oliën. Gebruik het als een deep conditioner of breng een paar druppeltjes aan na het wassen. Lees hier meer over olijfolie.

Castor Olie

De omega-9-vetzuren in castor olie houden het haar goed gehydrateerd. Het voorkomt ook dat de hoofdhuid droog wordt. Regelmatig je hoofdhuid masseren met castor olie maakt je hoofdhuid minder droog waardoor je haar glanzend en zacht wordt. Daarnaast help castor olie ook bij het bevorderen van de haargroei.

Honing

Honing is een lichte moisturizer dat ook antibacteriële eigenschappen heeft.

Avocado Olie

Avocado olie is een natuurlijke vochtinbrenger en een goede sealer. Het is populair in haarproducten omdat het veel voedingsstoffen bevat zoals: vitamine A, B, D, E, eiwitten, aminozuren, ijzer, koper, magnesium en foliumzuur. Al deze voedingsstoffen zijn gunstig voor het voeden van het haar en het bevorderen van de haargroei. Lees hier meer over avocado olie.

Tea Tree Oil

Met krachtige ontsmettende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen is tea tree olie de verzachtende remedie voor een droge hoofdhuid. Het is een essentieel (geconcentreerde) olie, dus je hoeft maar een klein beetje te gebruiken.

View Comment (1)
  • ik heb krul type 2a en ik vraag me af hoe k het meer krullig kan krijgen plz help me

Scroll To Top