Now Reading
10 Termen Die Elke Persoon Met Krullend Haar Moet Kennen

10 Termen Die Elke Persoon Met Krullend Haar Moet Kennen

Termen krullend haar

Als je verschillende curly hair websites leest, kom je allerlei termen tegen. Wat betekenen die termen nou eigenlijk en welke moet je kennen? Lees hier 10 termen die elke persoon met krullend haar zou moeten kennen.

#1. Pre poo

Poo is de afkorting van shampoo. Een pre poo is een behandeling voordat je je haar gaat wassen met een shampoo. Door het doen van een pre poo behandeling voorkom je klitten en droog haar. Een pre poo kan een hot oil treatment zijn of een deep conditioner treatment.

#2. Deep conditioner treatment

Een deep conditioner treatment is een haarmasker die deep in de haarschacht dringt. Het zorgt ervoor dat je haar herstelt en dat het meer vocht krijgt. Er zijn verschillende soorten deep treatments en je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Zie hier de populairste do it yourself deep treatments en lees hier hoe een deep conditioner treatment echt effectief is.

#3. No poo

No poo is een methode die door naturals over heel de wereld wordt gebruikt. Met de no poo methode gebruik je helemaal geen shampoo. Je gebruik in plaats daarvan een co wash of natuurlijke reinigers zoals; appel cider azijn of baking soda. Lees hier 5 no poo alternatieven voor shampoo.

#4. Co-washing

Bij co-washing gebruik je geen shampoo, maar een reinigende conditioner om je haar te wassen. Dit voorkomt dat je haar wordt gestript en droog aanvoelt. Lees hier alles wat je wilt weten over co-washing.

#5. Shrinkage

Krullend haar krimpt ongeveer 25% tot 75% en dat noemen we shrinkage. Er zijn een aantal manieren om shrinkage te minimaliseren, maar shrinkage hoort bij krullend haar en het laat zien dat je haar gezond is. Wil je shrinkage minimaliseren, lees hier een aantal manieren om je krullen te stretchen.

#6. Heat damage

Als je je haar vaak steil maakt en geen hitte bescherming gebruikt, is de kans groot dat je last hebt van heat damage. Heat damage is haar dat beschadigd is door het veelvuldig gebruiken van hitte. De strengen krullen niet meer zoals het hoort en het haar ziet er dood uit. Lees hier wat je kunt doen als je heat damage hebt en lees hier hoe je heat damage kunt voorkomen.

#7. Over manipulating

Over manipulating is het constant manipuleren van je haar door vlechten, stylen, kammen en allerlei verschillende haarstijlen. Variatie is leuk, maar niet elke haartype kan hier goed tegen. Door over manipulating kan het voorkomen dat je haar altijd op dezelfde lengte blijft, afbreekt en er minder gezond uitziet.

#8. Build-up

Build-up is een opstapeling van haarproducten. Vaak zijn het haarproducten met siliconen die deze build-up veroorzaken, maar ook natuurlijke producten kunnen dit veroorzaken. Het is daarom verstandig om je haar minimaal 1x in de week goed te reinigen met een co-wash of andere reiniger.

#9. Slip

Slip is een term die we gebruiken om aan te tonen hoe goed je je haar kan uitkammen met een bepaald product. Wij krullenbollen houden van conditioners met voldoende slip, zodat we ons haar makkelijk kunnen uitkammen en de kam er goed doorheen glijdt.

#10. Porositeit/porosity

Porositeit is een term die wordt gebruikt om aan te tonen hoe goed je haar in staat is om vocht op te nemen en vast te houden. Je kunt low porosity, medium porosity en high porosity haar hebben. Lees hier meer over de porositeit van je haar.

Scroll To Top