Now Reading
Let’s Talk Hair: Fajah Lourens

Let’s Talk Hair: Fajah Lourens

We weten allemaal wie Fajah Lourens is. Wekenlang stond haar killerbody boek op nummer één en haar tweede boek is inmiddels ook verkrijgbaar. Naast auteur is ze ook dj en natuurlijk moeder. Fajah gaat als een speer, maar waar wij vooral nieuwsgierig naar zijn: is haar prachtige bos krullen. Fajah vertelt hoe zij vroeger om ging met haar krullen, waarom ze haar krullen afknipte, wat sporten met je haargroei doet en welke producten nu haar favoriet zijn.

We zien je voornamelijk met krullend haar. Is dit altijd al zo geweest? Ben je altijd blij geweest met je krullen?

Klopt, ja mijn haar is altijd krullend geweest, ik ben daar ook altijd blij mee geweest. Ik heb mijn haar bijna nooit gestijld. Het is alleen heel droog geworden door het blonderen daarom heb ik het vorig jaar moeten afknippen.

Krullend haar is niet het makkelijkste haartype. Hoe heb jij met je haar leren omgaan en wat waren voor jou de grootste frustraties.

Het pluizen is mijn grootste frustratie, ik heb geleerd dat je er eigenlijk zo min mogelijk aan moet zitten en niet te veel spullen in moet smeren, daar wordt het weer vet van. Ik was het 2 keer uiterlijk 3 keer per week en laat het altijd opdrogen aan de lucht.

Een tijdje geleden heb je je haar helemaal kort geknipt. Was het nodig en merk je verschil met hoe je haar nu is? Zou je het nog eens doen?

Ja het was zeker nodig het was helemaal uitgedroogd en brak af. Mn haar voelt nu veel dikker en gezonder aan. Nee ik ga dat nooit meer doen, ik ga het ook nooit meer verven want dat was de oorzaak.

Je bent founder van MyKillerBodyMotivation.com en auteur van de bestseller Killerbody Dieet. Je bent elke dag bezig met sporten. Hoe houd je jouw krullen in shape. Let je daar op of ga je lekker los en wast het daarna gewoon.

Ik let daar nooit echt op, meestal heb ik een staart of een knot in zodat het niet in mijn gezicht komt. Daarna was ik het alleen met water. En 2 keer per week met shampoo.

Volgens de wetenschap draagt sporten en een goede voeding bij aan een gezonde haargroei. Merk jij verandering? 

Ik merk vooral dat het sneller groeit en dat mijn haar sterker is geworden.

Hoe gaat jouw curly hair routine in z’n werk en heb je misschien een handige tip?

Eigenlijk was ik het alleen en laat ik het daarna opdrogen, als ik een feest of boeking heb doe ik er wel eens wat serum of olie in om het minder pluizig te maken, maar over het algemeen doe ik er t liefst zo min mogelijk mee.

Heb je favoriete haarproducten?

Ik vind de CHI Argan olie lijn erg fijn voor mijn haar.

Wat kunnen we verwachten van je tweede boek?

Een boek vol met heerlijke snelle en slanke recepten, met ook vegetarische recepten! Je kan makkelijk je energie behoefte uitrekenen en een eigen schema maken met de recepten uit het boek, ideaal als je gezonder wil gaan leven of nog een paar kilo wil afvallen.

Bedankt Fajah voor het interview! Wil je zelf ook een killerbody dan kun je een kijkje nemen op MyKillerBodyMotivation.com. Je kunt Fajah ook op de voet volgen via MyKillerBodyMotivation op Instagram.
Scroll To Top