Now Reading
10 Dingen Die Iedereen Met Krullend Haar Moet Weten

10 Dingen Die Iedereen Met Krullend Haar Moet Weten

 

Veel dingen weten ervaren krullenbollen inmiddels al, maar voor de mensen die hun krullen pas natuurlijk dragen is het handig om te weten wat werkt en wat niet werkt. Zie hier 10 dingen die elke persoon met krullend haar moet weten.

Krullen weetjes

1. Droog borstelen of kammen is een no go

Je haar borstelen of kammen terwijl het droog is, is niet zo een goed idee want je krullen verdwijnen en veranderen in een grote pluizenbol. Als je haar nat is met conditioner kun je uiteraard wel een borstel of kam gebruiken om je haar te ontklitten.

2. Een handdoek gebruiken maakt je haar pluizig

Als je een handdoek gebruikt om je haar te drogen krijg je enorm veel frizz. Wil je geen frizz? Gebruik dan liever een t-shirt of een microvezel handdoek. Plopping is ook een methode wat voor veel mensen werkt.

3. Gebruik een föhn met een diffuser 

Gebruik je geen diffuser tijdens het föhnen dan worden je krullen uit model geblazen. Vooral bij lossere krultypes gebeurd dit snel. Als je föhnt met een diffuser krijg je meer volume.

4. Sulfaat shampoos drogen je haar uit

Om de zoveel tijd moet je je haar clarifyen dan kan een sulfaat shampoo handig zijn. Voor je wekelijkse haarroutine is een shampoo met sulfaten een no go. Het maakt je haar droog en stug en stript de oliën van je hoofdhuid. Er zijn vele alternatieven voor de sulfaat shampoo. Er zijn tegenwoordig zoveel shampoos zonder sulfaten en als je build-up wilt verwijderen kun je kiezen voor deze natuurlijke clarifyers.

5. Bescherm je haar tijdens het slapen

Het lijkt iets kleins, maar slapen op een satijnen kussensloop kan zoveel veranderen voor je haar. Het wrijft niet continue over katoen en het haalt geen moisture uit je haar. Lees hier de voordelen van een satijnen kussensloop voor huid en haar. Wil je geen satijnen kussensloop dan kun je ook een satijnen sjaal of bonet gebruiken.

6. Probeer siliconen te vermijden

Siliconen hoeven geen probleem te zijn, maar als al je haarproducten siliconen bevatten krijg je snel last van build-up. Door build-up krijgt je haar niet meer voldoende vocht. Lees hier welke siliconen goed zijn en welke slecht.

7.  Stretch je haar

Als je je haar stretcht krijg je minder last van klitten en daarnaast heb je meer lengte. Als je een hele losse krul hebt is stretchen niet altijd nodig om shrinkage of klitten te voorkomen. Lees hier 7 manieren om je haar te stretchen.

8. Ingrediënten

Kies vooral moisturizende ingrediënten voor je haar. De eerste vijf ingrediënten laten precies zien wat het doet met je haar. Lees hier 4 dingen die iedereen moet weten over haarproducten.

9. Hitte tools zijn killers

Deze weten we maar al te goed, maar toch blijven we ze regelmatig gebruiken! De stijltang is simpelweg een killer voor je krullen. Vooral als je laks bent met het gebruik van een hitte bescherming. De stijltang kan naarmate je het vaak gebruikt, je krulpatroon compleet veranderen. De föhn zorgt voor droog haar als je het regelmatig gebruikt op een hete stand. Lees hier hoe je je krullen steil kunt maken zonder het te beschadigen. Gebruik je regelmatig een föhn zet hem dan op een koude stand. Het duurt wel wat langer voordat je haar droog is maar je krullen blijven hierdoor wel mooi.

10. Next day hair

Veel mensen vinden het lastig om de volgende dag wakker te worden met mooie krullen. Er zijn een aantal manieren die je kunt gebruiken zoals de pineapple, twisten, 1 of meerdere vlechten of een knot. Zie hier 5 manieren om wakker te worden met de perfecte krul.

Scroll To Top